"banner

Het zit in de aard van het beestje om teleurgesteld te blijven na puntenverlies. Toch mocht Hillegommer Aidan Ryan na zondag nog best tevreden zijn. De aanvaller maakte zelf weer eens een goal voor de koploper van de Tweede Klasse en het 2-2 gelijkspel tegen Wippolder had de ploeg totaal geen pijn gedaan. Na afloop bleek dat concurrenten HVV en Oliveo zondag ook niet wisten te winnen.

,,En toch, toen we in de kleedkamer zaten, ontstonden er verhitte discussies over wat er beter kon. Als voetballer wil je gewoon winnen”, gaf Ryan een kleine blik in de Hillegomse kleedkamer. ,,Alleen toen we terug in de bus zaten en de andere uitslagen voorbij zagen komen, verdween die teleurstelling wel een klein beetje van de 2-2 tegen Wippolder.”

Tochtgat
De ploeg van Ron Bouman had waarschijnlijk ook niet veel meer kunnen bereiken in Delft. De tweede storm in zeven dagen liet ook Delft niet ongemoeid. ,,Het was één groot tochtgat”, vond de aanvaller. ,,Echt normaal voetbal zat er gewoon niet in. Het was meer kijken wie het meeste geluk had.”

,,Al met al denk ik ook wel dat het goed is dat er zondag gewoon gevoetbald is.”

De bezoekers hadden in de eerste helft de wind tegen. Daardoor werd de koploper goed onder druk gezet door de thuisploeg. Hillegom moest daarom veelal teruggrijpen op de lange bal, die met de wind op het veld totaal kansloos was. ,,De eerst helft speelde zich veel af op onze helft, zonder echt heel erg in de problemen te komen. We creëerden zelf ook nog twee, drie kansen.”

Bij één van die gelegenheden was het raak voor de rappe buitenspeler van Hillegom. ,,Op best een lekker moment, rond de veertigste minuut ongeveer. Er was niks aan de hand, we sloegen toe vlak voor rust, alles goed dus. Maar nog voor de eerste helft was afgelopen stonden we met 2-1 achter.”

Geen afgelasting
Met de wind juist in de rug na de thee leek Hillegom op jacht naar minimaal de gelijkmaker. Maar ook met ‘wind mee’ was het lastig voetballen, vooral vanwege de kracht van het weer fenomeen. ,,We zagen het al in de eerste helft: als Wippolder een crossbal probeerde te geven, dan kwam die bal vaak ongeveer bij onze cornervlag terecht.”

,,Maar je weet dat die wind er staat, daar kan je ook rekening mee houden met het geven van de bal. Al met al denk ik ook wel dat het goed is dat er zondag gewoon gevoetbald is. Anders hadden we de wedstrijd waarschijnlijk ergens doordeweeks moeten inhalen. Dan zit je op een dinsdag- of donderdagavond in de bus naar Delft. Dat lijkt me ook niet prettig.”

,,Het zou nu ook wel eens leuk zijn om eind mei klaar te zijn met voetballen.”

Dat uiteindelijk Hillegom toch profiteerde van de wind en de 2-2 maakte, deed wel recht aan het spelbeeld vond Ryan. Al viel de goal wat gelukkig. ,,Aziz Talat nam een corner voor ons. Volgens mij werd de bal door niemand meer geraakt en viel hij zo in de goal. Wippolder had zelf ook op zo’n manier gescoord, dus ook daarin stond het gelijk.”

Altijd maar nacompetitie
Met het gelijkspel van Hillegom tegen Wippolder en de nederlaag van HVV bij Concordia liep de koploper zelfs nog een puntje uit. Het gat tussen de nummers één en twee van de Tweede Klasse bedraagt nu zes punten. Daarom durft ook Ryan zich te wagen aan ‘kampioensuitspraken’. ,,De afgelopen vier jaar hebben we altijd nacompetitie gespeeld. Het zou nu ook wel eens leuk zijn om eind mei klaar te zijn met voetballen. We zijn het aan de stand verplicht om voor het kampioenschap te gaan. Al spelen we nog wel uit tegen HVV en Oliveo. We zijn er dus nog niet.”

Archieffoto: Kees Jonker