Blijkbaar had Huib Oversloot slecht negen duels in de Tweede Divisie nodig om IJsselmeervogels te overtuigen van zijn kwaliteit. De rechtsback van Noordwijk was zelf ook verrast door het vroege belletje uit Spakenburg. ,,Eerst dacht ik: ‘even hun idee aanhoren’. Toen ik merkte ik dat ze mij echt graag wilden.” Na een periode van twijfelen, hakte Oversloot deze week de knoop door: de vleugelverdediger speelt volgend seizoen op de rode kant van De Westmaat.

Het had de 21-jarige back ook verbaasd, de snelle interesse in zijn persoontje uit Spakenburg. ,,Het wordt ieder jaar vroeger”, ziet ook Oversloot. ,,Voor mij was dat eigenlijk niet zo ideaal. Ik moest dus nu al bepalen waar ik over acht maanden speel, terwijl ik net aan vier maanden voetbal bij Noordwijk. Dat maakte het voor mij allemaal niet makkelijker.”

‘Onwijs dankbaar’
Ook z’n moeder maakte er nog een opmerking over: ‘lekkere indruk maak je zo bij Noordwijk’, grapte ze met serieuze ondertoon. Het was wel één van de redenen waarom Oversloot nog niet direct ‘ja’ zei bij de interesse van de koploper van de Tweede Divisie. Noordwijk was toch de club die hem een kans gaf op het hoogste amateurniveau.

REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude