Positieve ontwikkelingen voor FC Lisse. Bram Prins, speler van de zondag 1, sluit volgend seizoen aan bij de zaterdagselectie. Daarnaast kunnen de Lissenaren óók volgend seizoen beschikken over ervaren krachten Murat Onal en Robert van Boxel die hun contracten hebben verlengd. 

De 23-jarige Prins maakte vanuit de A-junioren de overstap naar de zondagtak, die na het seizoen ophoudt te bestaan. De multifunctionele speler zou eigenlijk met de nodige teamgenoten in zaterdag 4 gaan spelen, maar kiest toch voor de selectie. ,,Een paar maanden geleden ben ik gevraagd en twee weken geleden heb ik definitief ja gezegd”, aldus Prins. ,,Ik zie het als een nieuwe uitdaging en wil weleens kijken hoe ver ik kan komen. Ik ben gretig zat en heb er veel zin in.”

Topscorer
Van Boxel en Onal zijn pas sinds dit seizoen te bewonderen op Ter Specke. Laatstgenoemde, een centrumaanvaller, sloot pas in de winterstop aan. De 28-jarige Onal hield zijn conditie op peil en Lisse was nog op zoek naar een spits. In zijn eerste thuiswedstrijd tegen SteDoCo wist hij meteen twee keer te scoren. Dat herhaalde hij zaterdag voor eigen publiek tegen Staphorst, toen Lisse zich met een eclatante zege (6-1) veilig speelde. Onal was voor zijn komst naar Nederland actief in de Kazachstaanse Tweede Divisie, waar hij twee keer topscorer werd. Hij speelde in de jeugd bij Club Brugge en ADO Den Haag en vervolgens voor AFC Amsterdam, FC Volendam en het Finse AC Kajaani.

Van Boxel (33) streek na een lange profcarrière – die hem onder meer leidde langs SC Cambuur, Sparta – neer op Ter Specke. De verdediger moest even wennen aan zijn nieuwe bestaan, maar raakte de laatste tijd beter op stoom. Van Boxel is een vaste waarde centraal achterin. Van Boxel koos voor het spelen bij de amateurs om zich op zijn maatschappelijke carrière te richten. Hij heeft een baan voor drie dagen bij IP One en volgt een HBO-studie ondernemerschap en commerciële economie.

Selectie FC Lisse 2016-2017

Nieuw: Martin van Eeuwijk (Rijnsburgse Boys), Steven Olsthoorn (Katwijk), Brian van der Werff (Ajax amateurs), Kas de Vries (B-selectie), Jurriaan Nannes  (Kagia), Bram Prins (FC Lisse Zondag)

Blijft: Robbert de Ruiter (coach), Thierry Monteny, Niels Buijs, Roel de Goede, Koen Fokkema, Oliver Rifai, Tim Orlowski, Lars Rauws, Tom Zoontjes, Guido Pauw, Justin Valk, Mike Filippo, Murat Onal, Robert van Boxel

Vertrekt: Geraldo Alberto Antonio (per direct), Mark de Vries (Katwijk), Maik van Zanten (Noordwijk), Tom Broekhuizen (VVSB), Cerilio Cijntje, Mo Messaoud (VVZA)

Foto: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)