Vandaag is de regeling met betrekking tot promotie en degradatie bekend geworden in de Top- en Hoofdklasse. Belangrijkste nieuws is ongetwijfeld dat, mocht Quick Boys winnend uit de strijd met DVS ’33 en Ajax komen, zij het moeten opnemen tegen de ‘herkanser’ uit de Topklasse. Dat zou dus zomaar eens Noordwijk of misschien wel Katwijk kunnen worden. Deze duels vinden plaats op 27 mei en 31 mei. De winnaar van dat tweeluik speelt op zaterdag 7 juni de finale tegen de winnaar van het tweeluik tussen de klassenperiodekampioen uit de Hoofdklasse B en C.

Algeheel Kampioenschap
De strijd om het algeheel kampioenschap – kampioen Topklasse Zaterdag vs kampioen Topklasse Zondag – wordt gespeeld op 17 en 24 mei. De winnaar zal Katwijk onttronen.

Kampioen Topklasse Zaterdag
Mochten in de Topklasse Zaterdag twee teams gelijk op de eerste plek eindigen telt niet het doelsaldo, maar vindt een beslissingsduel plaats. Eindigen meerdere teams gelijk op plek één, dan wordt een halve nacompetitie gespeeld.

Doelsaldo bij nacompetitie en degradatie
Een ander belangrijk detail is dat het doelsaldo wel doorslaggevend is wanneer twee clubs gelijk eindigen op een plaats die leidt tot een plek in de nacompetitie. Het doelsaldo is weer niet doorslaggevend wanneer twee clubs gelijk eindigen op een plaats die leidt tot directe degradatie.

In praktijk betekent dit dat wanneer Noordwijk en Katwijk (of Excelsior ’31) gelijk eindigen op plek 13 er een beslissingsduel volgt. Eindigen Noordwijk en Capelle gelijk op plek 12 is het doelsaldo doorslaggevend.

POPULAIRE BERICHTEN