Quick Boys en FC Lisse hebben woensdagavond het hoofdtoernooi van de KNVB Beker bereikt. Quick Boys won zijn tweede voorrondeduel op bezoek bij competitiegenoot ADO ’20 (0-1), terwijl FC Lisse op het eigen Ter Specke Blauw Geel ’38 met dezelfde cijfers klopte.

Quick Boys schoot in Heemskerk uit de startblokken en kreeg binnen een kwartier drie goede kansen. Daarbij was driemaal scheepsrecht voor Sem van Duijn, die bij zijn derde mogelijkheid toesloeg: 0-1. Kort voor rust kreeg ADO ’20 een uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen, toen de bal vanwege een vermeende overtreding op de stip ging. Daan Boerlage schoot echter hoog over.

Vroeg in de tweede helft probeerde Quick Boys-verdediger Jason Meerstadt het van afstand, maar zijn inzet caramboleerde over. In het restant van de wedstrijd was er wel gevaar voor beide doelen, maar gescoord werd er niet meer. Daardoor mag Quick Boys met een plek in het hoofdtoernooi gaan toeleven naar de derby van zaterdag tegen rivaal vv Katwijk.

Ook loon naar werken voor FC Lisse
Na een moeizame competitiestart was een bekersucces welkom voor FC Lisse en dat kwam er ook. In eigen huis werd derdedivisionist Blauw Geel ’38 met 1-0 verslagen. Maxim van der Meer werd met zijn goal in de 73e minuut de matchwinner. De spits reageerde attent op de rebound die ontstond na een kopbal op de lat.

Halverwege was het nog 0-0. FC Lisse had wel het overwicht en de beste kansen voor rust, maar ook de bezoekers lieten zich niet onbetuigd. Blauw Geel had in de tweede helft ook zijn momenten en raakte ook de paal. Via Van der Meer eiste FC Lisse uiteindelijk de winst op.

ADO ’20 – Quick Boys 0-1 (0-1)
Goal: Sem van Duijn

FC Lisse – Blauw Geel ’38 1-0 (0-0)
Goal: Maxim van der Meer