Quick Boys heeft de eerste stappen voor de selectie van volgend seizoen gezet. Milan Hoek tekende voor twee seizoenen bij. Daarnaast werd Erwin Friebel als eerste aanwinst vastgelegd. De doelman komt over van DHC.

De 30-jarige Friebel heeft een lange geschiedenis in het betaalde voetbal. Hij speelde vijf seizoenen bij RBC en vier bij Almere City. Afgelopen zomer keerde hij terug naar DHC, de club waar hij in zijn jeugdjaren speelde.

Middenvelder Hoek tekende voor twee seizoenen bij en ligt nu tot de zomer van 2016 vast. De 22-jarige Noord-Hollander kwam afgelopen zomer over van AZ en is op het middenveld een vaste waarde voor coach Ted Verdonkschot.

Hoek laat aan VIDB weten content te zijn met zijn nieuwe contract. ,,Ik heb het erg goed naar mijn zin bij Quick Boys. We zijn met een mooi project bezig en daar wil ik graag deel van uitmaken. Het doel is niet alleen om Quick Boys naar de Topklasse te brengen, maar ook weer mooi voetbal te laten spelen. Dat is niet iets wat zomaar gaat, dat heeft tijd nodig.”

Bovendien bevalt de combinatie van studeren en voetballen bij de amateurs hem uitstekend. Hoek is bezig aan zijn eerste jaar Human Resource Management aan de Hogeschool van Amsterdam en heeft het profvoetbal voorlopig uit zijn hoofd gezet. ,,Zoals het nu gaat, vind ik het heerlijk. Ik focus mij nu op mijn studie. Mocht er ooit nog iets moois voorbij komen, dan zal ik daar zeker over nadenken, maar voor nu vind ik deze combinatie echt prima.”

Over zijn eigen prestaties is Hoek niet helemaal tevreden. ,,Ik vind dat het beter moet”, zegt hij kritisch. ,,Ik ben nu belangrijk in de balans bewaken en het team aansturen, maar zou toch ook wel bepalender willen zijn met meer goals en assists. Tegen Sparta Nijkerk speelde ik bijvoorbeeld goed, maar de week erna bij Montfoort zwaar onder mijn niveau.”

Foto: Hans van Duijn

POPULAIRE BERICHTEN