Quick Boys gaat een team afvaardigen voor de nieuwe JO21-competitie. De Katwijkse club werd uitgenodigd door de KNVB om aan de competitie te deelnemen omdat het huidige JO19-team van de Katwijkers al op hoog landelijk niveau actief was in de afgelopen jaren. De blauw-witten zijn de enige uit de Bollenstreek die tot nu toe mee mogen doen aan de hoog aangeschreven competitie. Katwijk, Ter Leede en FC Lisse zijn ingeschreven in de O23-competitie. Lisse heeft daar bewust voor gekozen, hoewel ze wel een jeugdploeg op hoog niveau hebben spelen.

Bestuurslid selectievoetbal Gert Pluimgraaff maakte het nieuws donderdagavond zelf bekend in de uitzending van Quick Boys TV. ,,We hadden ons ingeschreven voor de O23-competitie. De O21-competitie was voorbehouden aan 36 betaald voetbalorganisaties, opgevuld door amateurteams die de jeugd (JO19) op eerste- of tweededivisieniveau hebben voetballen. Wij speelden dit jaar voor het eerste sinds jaren in de Derde Divisie, helaas. We hadden wel een periodekampioenschap binnen.”

,,Begin deze week werden we benaderd door de KNVB of we interesse hadden. We kwamen al snel tot de conclusie dat we mee wilden doen. We zijn de enige club in de Bollenstreek die in de JO21-competitie gaan spelen tot nu toe. Het geeft toch extra uitstraling naar buiten toe; je speelt tegen bvo’s en goede amateurclubs.”

Tussenstap
Quick Boys stroomt dan wel bij de onderste O21-competitie in. ,,Daar zitten clubs als Telstar, Cambuur Leeuwarden en MVV in. Qua amateurverenigingen bijvoorbeeld Koninklijke HFC, Westlandia en Excelsior Maassluis. We gaan geen spelers halen voor dit Jong Quick Boys, maar als spelers zich aanmelden om in onze jeugdopleiding te spelen, dan staan we daarvoor open. “

Pluimgraaff vertelt in dezelfde uitzending wat voor rol het team binnen de club inneemt.  ,,Het is een tussenstap tussen Quick Boys 1 en Quick Boys 2. Je trekt eigenlijk je jeugdopleiding langer door door dit team. De stap moet uiteindelijk kleiner worden naar het eerste elftal, zodat er ook meer jeugdspelers door kunnen stromen naar Quick Boys 1.”


Mogen we even jouw aandacht?

Ook Voetbal in de Bollenstreek wordt keihard getroffen door de coronacrisis. De inkomsten zijn zwaar gedaald, terwijl we wel doorgaan met schrijven. Nee, we gaan geld vragen voor artikelen. Maar wil je ons toch op een bepaalde manier steunen? Dat kan.

Doneer € -

Thanks!


Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Einde aan 25 jaar hoofdsponsorschap Kales bij Ter Leede: Topklasse, kampeerweekenden, fusie-ideeën’


POPULAIRE BERICHTEN