Quick Boys gaat met een goed gevoel de feestdagen in. De Katwijkers wonnen zaterdag hun laatste wedstrijd van het kalenderjaar met 2-0 bij Huizen. Mike Ruijter en Jeroen Ketting scoorden voor de Katwijkers, die nummer twee Ajax achterhaalden op de ranglijst. De achterstand op koploper Sparta Nijkerk bedraagt nog altijd zeven punten.

Quick Boys opende in Huizen bijzonder sterk. De blauw-witten wisten continu de vrije man te vinden en creëerden in de eerste twintig minuten drie goede kansen. Maarten Woudenberg trof de paal, terwijl Jaap van Duijn over het doel en tegen de keeper aanschoot. Bij de vierde mogelijkheid was het wel raak. Verdediger Ruijter liep tegen een voorzet van Jaap van Duijn aan.

Opvallend genoeg viel Quick Boys na die opsteker ver terug. ,,Onbegrijpelijk”, zei Verdonkschot over de terugval van zijn ploeg. ,,We hadden te weinig antwoord op het spel van Huizen, dat ik overigens een goed voetballende ploeg vind. We konden vooral het positiespel van de eerste twintig minuten geen vervolg meer geven.”

Zakelijk

,,Dit was zeker niet onze beste wedstrijd”, vervolgde Verdonkschot. ,,Maar ik vind wel dat we het heel zakelijk en professioneel hebben uitgespeeld. Zij hebben eigenlijk nauwelijks iets gecreëerd.”

Quick Boys deed dat zelf na rust ook nauwelijks. De eerste keer dat de Katwijkers in de tweede helft gevaarlijk voor het vijandelijke doel verschenen, was het wel meteen raak. Op aangeven van de net ingevallen Tommy Bekooy scoorde Ketting. Daarmee was de wedstrijd feitelijk gespeeld, hoewel Huizen met verdwaalde voorzetten nog wel paal en lat raakte.

Quick Boys won zodoende voor de derde wedstrijd op rij en lijkt zienderogen elke week beter op elkaar ingespeeld te raken. Komt de winterstop daarom niet ongelegen? Verdonkschot. ,,Natuurlijk wil je als je wint graag doorgaan, maar toch is het niet verkeerd om de ‘koppies’ even vrij te maken. We gaan in Tenerife de puntjes op de i zetten en zullen vervolgens kijken of we Nijkerk in de tweede seizoenshelft nog pijn kunnen doen.”