Quick Boys heeft zaterdag de derby tegen Katwijk gewonnen. Het werd op Nieuw Zuid 2-0 voor de gastheren door goals van Nigel Ogidi Nwankwo en Sem van Duijn. Zodoende boekte Quick Boys zijn eerste zege in dertien jaar op de rivaal.

Katwijk kreeg vorige week een oorwassing van Spakenburg en had – om wat meer defensieve zekerheid in te bouwen – het systeem aangepast. De ploeg van Anthony Correia kwam in een 5-3-2-systeem voor de dag. Het was een wijziging die niet goed uitpakte voor de oranjehemden.

Van Leeuwen voorkomt 1-0
Katwijk kwam voor rust eigenlijk nauwelijks tot concreet doelgevaar. Quick Boys had de overhand en kreeg wel kansen. Het was voor de bezoekers echter aan doelman Jean-Paul van Leeuwen te danken dat de openingstreffer aanvankelijk uitbleef. Hij redde fraai op een afstandsschot van Tyrone Owusu en kopbal van Sem van Duijn. Laatstgenoemde raakte ook nog de paal.

Na 33 minuten was het alsnog raak. Ogidi Nwankwo passeerde zijn directe tegenstander en schoot uit een moeilijke hoek raak: 1-0. Het was een verdiende voorsprong voor de ploeg van Thomas Duivenvoorden die dicteerde.

In de tweede helft was er één moment waarop Katwijk het tij had kunnen keren. Matthijs Hardijk sneed richting het doel van Quick Boys, maar werd net op het moment van schieten gestuit door Jason Meerstadt. Verder was het louter Quick Boys dat de klok sloeg.

Bij de thuisploeg waren vooral gelegenheidsspits Nick Broekhuizen en Sem van Duijn dreigend. Laatstgenoemde kreeg na 59 minuten een enorm cadeautje van Van Leeuwen, die de bal zomaar losliet waarna Van Duijn de bal in het lege doel schoof: 2-0. Het was zuur voor Van Leeuwen, die verder een aantal fraaie reddingen in huis had.

In het laatste halfuur was het open huis bij de bezoekers en had Quick Boys de score flink op kunnen voeren. Maar een aantal keer Van Leeuwen en verder een onscherp vizier bij de thuisploeg zorgden ervoor dat het bij 2-0 bleef.

Quick Boys – Katwijk 2-0 (1-0)
Goals: Nigel Ogidi Nwankwo, Sem van Duijn

Foto’s: Kees Jonker