Afgelopen seizoen stond de vijftigste officiële editie van Katwijk – Quick Boys op het programma. De derby tussen de aartsrivalen uit Katwijk Noord en Katwijk Zuid is één van de meest aansprekende affiches van het Nederlandse voetbal en heeft in de, relatief korte, geschiedenis al meerdere prachtige voetbalverhalen opgeleverd. In deze derde aflevering van VIDB Café gaan we met twee hoofdrolspelers een aantal van die verhalen vertellen.

Presentator Henk Kasius wordt dit keer niet gesteund door Gerben Oostdam, hij wordt vervangen door “Supersub” Gert Barnhoorn. Zij ontvangen twee echte clubiconen aan onze stamtafel. Tom van der Niet (Quick Boys) en Marco van der Plas (Katwijk) speelden allebei meer dan een decennium in de hoofdmacht van hun clubs, kenden zeer succesvolle periodes en waren bij de eerste officiële derby’s tussen Katwijk en Quick Boys. Met hen gaan we praten over het verleden en het heden en gaan we op zoek naar de ontstaansgeschiedenis van de rivaliteit.

Uiteraard mogen beide clubhelden een aanpassing maken in ons Café-elftal, het nationale elftal van de Bollenstreek. Derby-voorpret, even een uurtje afleiding van de spanning vooraf, of gewoon nagenieten met prachtige oude verhalen: jij mag helemaal zelf bepalen waar en wanneer je luistert. Maar zorg er in ieder geval voor dat je deze aflevering van ons VIDB Café niet mist!

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Prachtige sfeeracties in aanloop naar Quick Boys – Katwijk

POPULAIRE BERICHTEN