Quick Boys heeft zaterdag een uitzege op AFC geboekt. De Katwijkers wonnen de topper op Goed Genoeg op dominante wijze met 0-3. De goals kwamen van Chima Bosman, Sem van Duijn en Nick Broekhuizen.

De ploeg van Thomas Duivenvoorden leed vorige week op wat onfortuinlijke wijze zijn eerste puntenverlies (1-2 tegen Kon. HFC), maar leek in de hoofdstad vastberaden de draad weer op te pikken. Het Katwijkse overwicht sorteerde in de zeventiende minuut effect toen Bosman uit een moeilijke hoek werd weggestuurd en raak schoot: 0-1.

Alsnog 0-2 via Van Duijn
Via Sem van Duijn waren er voor rust mogelijkheden op 0-2, maar een goal van hem werd afgekeurd vanwege buitenspel en eerder schoot hij over. Na 56 minuten pikte de linksbuiten zijn goal alsnog mee. Hij werd in de diepte aangespeeld en passeerde doelman Van Zetten met een boogbal: 0-2.

Dat het bij AFC niet liep, bleek wel uit de driedubbele wissel die trainer Benno Nihom kort daarvoor had doorgevoerd. Met die ingreep trachtte hij de wedstrijd te keren, maar dat lukte niet. Sterker nog, Quick Boys liep nog uit naar 0-3. In de 76e minuut stond Broekhuizen aan het einde van een soepel lopende aanval. De middenvelder was zeven minuten daarvoor in de ploeg gekomen.

AFC – Quick Boys 0-3 (0-1)
Goals: Chima Bosman, Sem van Duijn en Nick Broekhuizen