Dirk Jan van den Oever stond zelf ook voor een raadsel. Een mysterieuze blessure hield hem drie maanden aan de kant. Terwijl hij uitlegt dat er iets niet lekker zat met zijn lies en bovenbeen, probeert hij aan te wijzen waar de pijn precies zat in de afgelopen tijd. ,,Het was een beetje een onbegrepen blessure; mijn heup, m’n lies, beetje richting mijn buik. Het was heel gek.”

Maar de rechtsback van FC Rijnvogels mocht weer. Tegen de beloften van Den Bosch kwam de van Rijnsburgse Boys overgekomen verdediger zeventig minuten in actie. Eindelijk. De vleugelverdediger had sinds zijn komst naar FC Rijnvogels slechts één duel gespeeld, waarna het noodlot toesloeg.

Lichamelijke reactie
,,Als je een enkelblessure hebt weet je bijvoorbeeld: ‘ik ben er zes weken uit’. Dat was nu heel erg lastig. Ik sta zelf dichtbij het vuur omdat ik fysiotherapeut ben. Maar ik begreep het zelf ook niet zo goed wat er aan de hand was. En dat was ontzettend frustrerend.”

,,In de week daarop had ik tot vrijdagmiddag ontzettend veel pijn. Toen wist ik dat er iets niet klopte.”

Ondertussen probeerde Van den Oever wel zo snel mogelijk terug te komen in het eerste elftal van de Katwijkers. Hij speelde zelfs al een duel in het tweede van FC Rijnvogels, maar dat bleek achteraf geen succes. ,,Dat ging tijdens de wedstrijd zelf hartstikke goed. Maar in de week daarop had ik tot vrijdagmiddag ontzettend veel pijn. Toen wist ik dat er iets niet klopte.”

,,We hebben scans afgewacht, een plan gemaakt en nu voelde het goed om het weer te proberen.” Toch hield ook de vleugelverdediger vlak na de wedstrijd tegen Jong FC Den Bosch een slag om de arm. ,,Mijn lichaam zal deze week nog wel reageren op de wedstrijd, vooral die spieren rond mijn heup. Vanavond maar redelijk op tijd naar bed en morgen met de beentjes omhoog.”

Van den Oever stoomt op aan de rechterkant van het veld

Van den Oever was in ieder geval blij dat hij weer op het veld stond. De afgelopen drie maanden waren vervelend genoeg. De back kon zich niet tot amper bewijzen bij zijn nieuwe ploeg. ,,Ik weet dat ik met mijn niveau deze club kan helpen. Als je dan van de dertien wedstrijden die er gespeeld zijn, pas twee hebt gespeeld, dan is dat gewoon ontzettend frustrerend.”

Hoewel hij met zijn Katwijkse ploeg verloor van Jong FC Den Bosch kon de 25-jarige voetballer eindelijk weer tevreden zijn na een zaterdagmiddag. ,,Volgens mij heb ik nu een kleine zeventig minuten kunnen voetballen. Dat is prima. En ik vond dat we niet eens heel slecht hebben gespeeld tegen deze ploeg.”

Mentaal
De rechtsback van de hoofdklasser had zijn rentree in basis zaterdag zelfs kunnen opluisteren met een goal. Zijn schot van randje zestien bij een 1-0 voorsprong belandde echter op de paal. Uit de tegenstoot maakten de bezoekers gelijk. ,,Dat was een ontzettend zuur moment. Dat was een knakje bij de ploeg.”

,,Ik houd altijd de uitslag wel even in de gasten.”

Natuurlijk baalde de back van de verliespartij, maar aan z’n relatief positieve antwoorden was het geluk te beproeven van een speler die na drie maanden eindelijk de wei weer in mocht. Dat het koud was of dat het regende leek de voetballer weinig te interesseren. Na een warme douche voelde de kantine in Katwijk weer een keer aan als ook zijn domein.

Rijnsburgse Boys
Ondertussen wel af en toe kijkende op Twitter overigens na de klok van zes. Toch even kijken wat er in Groesbeek stond te gebeuren bij zijn oude ploeg, die het op de grens met Duitsland opnam tegen De Treffers. ,,Ik houd altijd de uitslag wel even in de gaten. Ik zie die jongens ook wel eens. Verder is de focus op FC Rijnvogels, het zou gek zijn als dat niet zo is”, lachte de voetballer tot besluit.

Foto: Piet van Kampen

Lees ook: ‘Oud-Noordwijk-doelman vertrekt alweer bij Spijkenisse’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 16 feb.
Noordwijk14.30ODIN'59
FC Lisse14.30SJC
RKAV Volendam14.30Ter Leede
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30DoCoS
Van Nispen (zat.)14.30Blauw-Zwart
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Pancratius14.30Kagia
Kozakken Boys15.00Rijnsburgse Boys
Quick Boys15.00SteDoCo
VVSB15.30Katwijk
Zo. 17 feb.
Zeeburgia14.00Hillegom
Foreholte14.00GDA
Teylingen14.00KDO
WVC14.00Van Nispen (zon.)
Voorschoten '9714.00Warmunda