Het nieuwsbericht van vrijdagavond dat Kagia en René Ras met elkaar door zouden gaan en dus verlengen, lag voor de hand. De trainer, die afgelopen zomer overkwam van Van Nispen (zon.) wist alle competitiewedstrijden winnend af te sluiten. Het gevolg is dat de Lisserbroekers met een voorsprong van acht punten op de concurrenten stijf bovenaan staan. 

De oefenmeester ligt goed in de club en heeft zich binnen no-time opgewerkt tot een zeer gewaardeerde medewerker van de club uit Lisserbroek. De huidige prestaties voeden die gedachten alleen maar.

,,Ik heb het uitstekend naar mijn zin bij de club. Daarnaast is de spelersgroep fantastisch. Ik ga met een grote smile naar m’n werk. Dat deed ik bij Van Nispen overigens ook al. Het voelt gewoon goed bij Kagia. Niet alleen omtrent de selectie, maar ook met de vrijwilligers en de overige stafleden.”

,,In een eerder stadium hadden we al aan elkaar aangegeven dat we blij met elkaar waren”

Lang hadden Ras en het bestuur trouwens niet nodig om tot elkaar te komen. Afgelopen donderdagavond gingen de twee partijen voor het eerst met elkaar zitten. ,,We hebben een kwartiertje met elkaar gesproken en toen waren we er uit. In een eerder stadium hadden we al aan elkaar aangegeven dat we blij met elkaar waren.”

Nuchter
Niet alleen de band met zijn spelers, staf en de leden van de club zorgt ervoor dat het tussen de oranjehemden en Ras goed loopt. Volgens de trainer helpt zijn nuchterheid een handje mee in het hele proces. ,,Wat is er mooier dan bij een echte dorpsclub te werken? Ik denk dat ik van mezelf een vrij nuchter persoon ben. Ongeacht de stand op de ranglijst. Ik gedraag me altijd hetzelfde.”

Nog geen jaar geleden stond de Lisser met zijn vorige club, Van Nispen, op de laatste plaats in de Derde Klasse. Nu staat hij met Kagia aan de andere kant van de ranglijst. Het grappige is, dat er inderdaad geen verschil te vinden is in de Ras van vorig seizoen en die van dit seizoen. Ook in De Zilk maakte de trainer na afloop van de wedstrijd op zijn gemak een praatje met het bestuur en de leden. Hetzelfde gebeurt nu in Lisserbroek.

Tweede Klasse
Met de vroege verlenging van de hoofdtrainer kiest Kagia ervoor om rust te scheppen. Daardoor kan er vanaf dit moment naar voren gekeken worden. Beter gezegd: Ras kan zich samen met de voetbaltechnische commissie bezig gaan houden met volgend seizoen.

,,De club wilt een stap vooruit maken en dan praat je over op een hoger niveau acteren”

,,Dat ik nu blijf, moet ervoor zorgen dat er een bepaalde rust komt”, zegt hij daar zelf over. ,,Ook naar de staf en de spelers geeft dat duidelijkheid. Ik hoop dan ook dat zij snel zullen volgen met het aangeven dat ze volgend seizoen blijven.”

Dat hoopt de oud-speler van FC Lisse vooral, omdat het sportief goed loopt bij Kagia. Een voorsprong van acht punten op de concurrentie is niet niks. Daarnaast heeft de club zich met de eerste periode al verzekerd van nacompetitievoetbal. Kortom, gaat de club zich alvast richten op de Tweede Klasse?

,,Dat niet, maar het zegt wel dat we door moeten gaan met hetgeen waar we nu mee bezig zijn. De club wilt een stap vooruit maken. Een niveau hoger acteren, dus. Dat geldt niet alleen voor het eerste elftal, maar ook voor het tweede. We kunnen ons wel alvast richten op de selectie. Dus: komen er jongens bij? Of gaan er spelers stoppen? Dat is waar we ons de komende periode mee bezig gaan houden.”

Foto: Leidenamateurvoetbal/ Jan van der Lubbe

Lees ook: ‘Kagia en Ras tevreden met elkaar: trainer verlengt tot zomer 2020’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 16 mrt.
Noordwijk0-1FC Lisse
Xerxes DZB1-2Ter Leede
Nootdorpafg.FC Rijnvogels
Valken '681-1SC Monster
Van Nispen (zat.)4-0DSVP
NSV '461-2VVSB (zat.)
Quick Boys5-0DOVO
ONS Sneek4-3SJC
VVA/Spartaan1-1Kagia
IJsselmeervogels1-1Katwijk
Rijnsburgse Boys3-2Barendrecht
VVSB3-2Koninklijke HFC
Zo. 17 mrt.
JOS/Watergraafsmeer2-1Hillegom
ROAC2-1Foreholte
Teylingen0-2DOSR
Van Nispen (zon.)8-3Toofan