De KNVB heeft het speelschema voor seizoen 2021-2022 bekendgemaakt. De Tweede en Derde Divisie beginnen in het weekend van 21 en 22 augustus. De Hoofdklasse start een week later. Voor de Eerste tot en met Vierde Klasse staat in het weekend van 4 en 5 september de Districtsbeker op het programma. Zij beginnen in het laatste weekend van september aan de competitie.

Het voetbalseizoen begint zoals gebruikelijk met de voorronde van de KNVB-beker. Die wordt in het weekend van 14 en 15 september gespeeld. Voor de landelijke competities geldt het weekend van 23 en 24 oktober als de eerste inhaal mogelijkheid. Voor de Eerste tot en met Vierde Klasse geldt het weekend van 13 en 14 november als eerste inhaalronde. Dat weekend kan ook worden gebruikt voor de eerste knock-outronde van de Districtsbeker.

De winterstop duurt drie weekenden: van 25 december tot en met 9 januari. De week voor de winterstop kan ook gebruikt worden om een wedstrijd in te halen of voor de Districtsbeker. Voor de Hoofdklasse duurt de winterstop nog een weekje langer. De lager spelende teams kunnen het weekend na de winterstop weer gebruiken voor beker of inhaal.

Voor de Tweede en Derde Divisie en de Hoofdklasse begint de nacompetitie in het laatste weekend van mei. De nacompetitie loopt door tot het weekend van 18 en 19 juni. De nacompetitie voor de lager spelende ploegen gaat nog een weekje langer door.

Wil je het schema zelf inzien? 

speeldagenkalender-landelijk-2021-2022
speeldagenkalender-west-2021-2022

Foto: Hubert Habers

Lees ook: Monteiro op jacht naar titels in Rijnsburg: ,,Beetje gênant”


Sorry, mogen we nog even jouw aandacht?

Ook Voetbal in de Bollenstreek wordt keihard getroffen door de coronacrisis. De inkomsten zijn zwaar gedaald, terwijl we wel doorgaan met schrijven. We gaan geen geld vragen voor artikelen. Maar wil je ons toch op een bepaalde manier steunen? Dat kan.

Doneer € -

Thanks! 


POPULAIRE BERICHTEN