Ondanks meer dan een handvol afwezigen slaagde FC Rijnvogels er op De Kooltuin in om de nummer drie van de ranglijst, SteDoCo, een pootje te lichten. Trainer Jimmy Simons bleek zijn huiswerk goed te hebben gedaan. Omdat zijn discipelen de gevraagde opdrachten deze middag gedisciplineerd uitvoerden, rolde er een knappe 1-0 overwinning uit de bus.

Daarmee verschafte de fusieclub zich halverwege de competitie weer iets meer lucht op de ranglijst. Door de vierde seizoenszege is de middenmoot weer in zicht gekomen en dat zal, gezeten bij de kerstboom, op De Kooltuin een stuk rustiger aanvoelen.

,,Je moet het doen met de mensen die je wel hebt. En dat is vandaag uitstekend gelukt”, klonk het realistisch uit de mond van een tevreden Simons. ,,SteDoCo beschikt over een behendige, snelle ploeg. Daarom heb ik er bewust voor gekozen om reactievoetbal te spelen.”

,,We speelden heel gedisciplineerd. Een dikke pluim voor het hele team dus.”

,,Het was vooraf duidelijk dat we tegen deze ploeg geen dominant spel op de mat konden leggen. Het gaat nu om de punten en dat betekent dat we op het veld letterlijk en figuurlijk dicht bij elkaar moesten blijven. We hebben er deze week nog eens extra op getraind en dat bleek succesvol.”

Beslissing
Dat compacte voetbal wierp haar vruchten af. In een gelijkopgaande eerste helft leidde dat over en weer nauwelijks tot kansen. Datzelfde spelbeeld zette zich na de thee voort. Tot genoegen van Simons overigens. ,,We bleven ook toen compact spelen, terwijl we achterin weinig weggaven. Een verdienste van het hele elftal. We speelden heel gedisciplineerd. Een dikke pluim voor het hele team dus.”

Uiteindelijk viel de beslissing een kwartier voor tijd toen Jaap van Duijn aan de zijkant in het strafschopgebied werd neergelegd. De toegekende penalty werd door het slachtoffer vervolgens onberispelijk in een 1-0 voorsprong vertaald.

Jimmy Simons voor het duel met de pupil van de week

Gedwongen door die achterstand voerde SteDoCo de druk op de goal van Jeffrey Verkerk stevig op. ,,Toen brak voor ons de moeilijkste fase van de wedstrijd aan”, blikte Simons terug. ,,In het recente verleden viel het bij een dergelijke stand op het scorebord te vaak de andere kant op voor ons.”

,,Het werd ook nu weer billenknijpen, waarbij ik wel moet zeggen dat we in die fase op de counter zeker twee keer hadden moeten toeslaan. Daarnaast voorkwam Jeffrey (Verkerk red.) in de slotfase met een paar keer knappe reddingen dat SteDoCo langszij kwam. We bleven echter overeind en sleepten de drie punten over het laatste fluitsignaal heen.”

,,De weken die nu komen kunnen we gebruiken om de puntjes verder op de i te zetten.”

De onlangs aangestelde Simons is, nu de winterstop is aangebroken, tevreden over de afgelopen drie weken, zo blijkt. ,,We hebben stappen gezet, sinds ik deze uitdaging ben aangegaan. Maar we zijn nog lang niet waar we moeten zijn. We gaan in ieder geval met een goed gevoel de winterstop in en dat is nu het belangrijkste.”

,,Toen ik zelf nog in deze regio speelde bij FC Lisse en Rijnsburgse Boys kende ik het gevoel al dat je zo goed bent als je laatste wedstrijd. Dat leeft hier ook. De weken die nu komen kunnen we gebruiken om de puntjes verder op de i te zetten. Aan deze wedstrijden hebben we in ieder geval een boost aan overgehouden.”

FC Rijnvogels – SteDoCO 1-0 (0-0) 75. Van Duijn 1-0 (pen.)

FC Rijnvogels: Verkerk,  Wijmer,  Soomer (80. Aulic), Lugtigheid, Staal, Van der Breggen, De Vlugt, Van der Stoep, Havenaar (90. De Jong), Van Dijk (74. Lauhouh),Van Duijn

Foto’s: Piet van Kampen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)