,,Of ik hem eraf had gehaald als hij een treffer had gemaakt. Ach, hij is daar zelf niet zo gevoelig voor”, sprak FC Lisse-trainer Robbert de Ruiter na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Capelle. De Ruiter bevestigde hiermee het onbegrensde voetbaldier dat in Martin van Eeuwijk huist. Hij zag de spelmaker zijn ploeg bij de hand nemen in een wedstrijd waarin Van Eeuwijk slechts één keer balverlies leed. Regisserend, sturend, pratend en troetelend had hij de grootste invloed op de 2-0 overwinning.

Triomfantelijk liep Rik Vermeulen over het veld nadat de eerste treffer van de middag op zijn naam was gekomen. Achterwaarts koppend had hij zojuist Capelle-keeper Bradly van der Meer verschalkt. In zijn zoektocht naar medespelers vond hij de verschijning van Van Eeuwijk. Uitgelaten sprongen ze in elkaars armen. Het openingsdoelpunt werd ingeluid door een hoekschop van de voet van de tovenaar van Ter Specke.

Bijrollen
Het was op het zonovergoten sportpark één van de vele bewijzen van de waarde van Van Eeuwijk. Met zijn onmiskenbare stijl, licht sjokkend en broek op de knieën, speelde hij een weergaloze wedstrijd. Tijdens zijn voorstelling regisseerde hij niet alleen zijn eigen teamgenoten, hij betrok ook de spelers van de opponent.

Geregeld ging hij een persoonlijk duel aan, waarna een Capelle-speler op de grond achterbleef. De bebaarde Van Eeuwijk was in deze situaties de eerste die zijn hand uitstak om de tegenstander omhoog te helpen. Realiserend dat hij de jongens in de bijrollen nodig heeft om zijn spel op te laten vallen.

,,Uiteraard zoeken we hem in onze aanvallen vaak op. Hij kan zo veel creëren. Het komt trouwens ook vaak voor dat hij denkt dat we hem overslaan. Typerend voor hoe graag hij de bal wil hebben”, luidde de bewoordingen van Rik Vermeulen. Naast een excellerende Van Eeuwijk was hij degene die de meeste aandacht op zich vestigde. Niet alleen brak hij de ban voor de Lissenaren, ook was hij de aangever bij het tweede doelpunt. Zijn voorzet vanaf rechts werd door Rowdy van der Putten met de borst in het doel gewerkt. De 2-0 eindstand kwam hiermee in de 54e minuut op het scorebord.

Rik Vermeulen kopt achterwaarts de 1-0 achter Bradly van der Meer 

Verder was het dus vooral de middag van Martin. Zwervend over het veld was hij soms naarstig op zoek naar de ruimte voor zijn acties. Zijn individuele klasse leverde voor FC Lisse talrijke gevaarlijke momenten op. Bijna bekroonde hij in de tweede helft zijn voorstelling met een doelpunt.

,,Ik weet niet of dit de beste wedstrijd van mijn seizoen was, het was in ieder geval goed”

Rechts vanaf de zijlijn schudde hij één tegenstander van zich af en sprintte met de bal aan de voet het strafschopgebied in. Daar werd de volgende tegenstander op het verkeerde been gezet met een snelle beweging naar zijn geprezen linkervoet. Het afsluitende schot raakte vervolgens de lat.

Terugkijkend op de wedstrijd was de hoofdrolspeler vooral tevreden. ,,Ik weet niet of dit de beste wedstrijd van mijn seizoen was, het was in ieder geval goed. Daar zijn we allemaal heel blij mee.” Door het gelijke spel van titelconcurrent Scheveningen tegen Huizen zag hij zijn ploeg weer aan kop komen van de Derde Divisie. FC Lisse deelt deze positie met IJsselmeervogels, beide ploegen hebben één punt voorsprong op Scheveningen.

FC Lisse – v.v. Capelle 2-0 (1-0). 10. Vermeulen 1-0, 54. Van der Putten 2-0

FC Lisse: Van der Werff, Buijs, Van Boxel, Zoontjes, De Goede, Rauws, Vermeulen (82. Van de Zwet), Stevens, Van Eeuwijk, Olsthoorn, Van der Putten

Tekst: Stefan Baars
Foto’s: Hubert Habers

Samenvatting TV-West:

POPULAIRE BERICHTEN