Al voor de vijfde keer op rij eindigde een onderling treffen tussen Noordwijk en FC Lisse onbeslist. Het werd zaterdag op de Duinwetering 2-2. Van dat resultaat baalde Noordwijk het meest. De thuisploeg had meer verdiend.

Ook coach Robbert de Ruiter was die mening toegedaan. ,,Op een matige eerste tien minuten na hebben wij de wedstrijd bepaald. We waren heer en meester en hebben voldoende kansen gecreëerd. Maarja, zo praten we al weken. Ik heb liever dat we als een drol spelen en gewoon drie punten pakken.”

Met de wind in de rug had Lisse in de openingsfase het beste van het spel. Na een kleine twintig minuten nam Noordwijk het heft in handen. Verdiend kwam de thuisploeg aan de leiding. Na een vloeiende aanval kopte Kai van Hese (zie foto) binnen. Noordwijk had weinig te duchten van Lisse, maar toch kwamen de bezoekes vlak voor rust langszij. Uit een strakke corner van Richard van Heulen werkte Tom Zoontjes binnen.

Na rust kregen beide ploegen al snel een grote kans. De matig spelende Koen Fokkema faalde vrij voor Mustapha Amezrine, terwijl Mohammed Faouzi aan de andere kant de lat raakte. Compleet uit de lucht kwam de 1-2 van Renaldo Jongebloet vallen.

Belegering

Noordwijk had echter een snel antwoord paraat. Op aangeven van Bryan Braun scoorde Mohammed Faouzi twintig minuten voor tijd de gelijkmaker. Het bleek de opmaat tot een belegering van het Lisse-doel, maar ondanks een flink offensief slaagde Noordwijk er niet meer in te scoren.

Tot overmaat van ramp leek Robin van Vliet nog een zware blessure op te lopen. De rechtsback werd vijf minuten voor tijd van het veld gedragen. Van Vliet miste vrijwel het gehele vorige seizoen door een kruisbandblessure. ,,Het is dezelfde knie, maar het voelt anders”, zei De Ruiter. Van Vliet liet in een korte reactie weten dat het afwachten is wat betreft de schade.

Lisse-trainer Misha Salden erkende dat zijn ploeg niet mocht klagen met 2-2. ,,Over het geheel gezien had Noordwijk misschien iets meer verdiend. Maar ik kijk liever vooral naar mijn eigen ploeg. Het was bij ons niet goed genoeg. Teveel spelers haalden hun niveau niet. Wij hadden moeite om ons onder de druk van Noordwijk vandaan te spelen.”