Het restant van Jong Almere City – Katwijk wordt komende dinsdagavond (29 augustus) uitgespeeld. Dat is zondag door de KNVB bekendgemaakt.

Het duel uit de tweede speelronde van de Betnations Divisie werd zaterdag in de zeventigste minuut bij een 0-1-stand vanwege onweer definitief gestaakt. De enige goal werd gemaakt door captain Robbert Susan.

‘Liever wat meer geduld’
Trainer Anthony Correia begreep de beslissing om voor de tweede keer die middag naar binnen te gaan, maar sprak tegen VIDB al uit liever gehad te hebben dat er meer geduld betracht was wat betreft het definitief staken. “Wij zaten in de kleedkamer te wachten tot we weer verder konden, terwijl de spelers van Jong Almere City al onder de douche stonden. Ik ben nog in gesprek gegaan met de scheidsrechter en heb hem gevraagd om nog even geduld te hebben, maar het besluit was al genomen.”

“Almere City is een BVO, mijn spelers moeten doordeweeks gewoon aan het werk en kunnen dan ’s avonds ook nog “even” naar Almere voor twintig minuten”, baalde Correia. “Dit heb ik ook aan de scheidsrechter geprobeerd uit te leggen.”

Via een mail aan de clubs laat de KNVB weten dat maandagochtend de precieze uitspeelregels worden gedeeld.

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: Onweer maakt een voortijdig einde aan Jong Almere City – Katwijk, wedstrijd na 70 minuten gestaakt

POPULAIRE BERICHTEN