SJC-er David Verweij werd vrijdag tijdens het vieren van Sinterklaas op de hak genomen door zijn teamgenoten. Met twee goals tegen Poortugaal (5-1) kreeg de Lissenaar zijn ploegmaats echter stil. ,,In één van de gedichten kwam naar voren dat ik in het begin van het seizoen de nodige kansen uit dode spelmomenten om zeep heb geholpen. Gelukkig kon ik er vandaag twee maken en zo revanche nemen op de jongens.”

Zo makkelijk als de grote uitslag doet vermoeden ging het niet voor de Noordwijkers, vond ook coach Kees Zethof. „In de beginfase hadden we moeite en dat kwam door het spel van Poortugaal. Zij creëerden een mannetje extra op het middenveld door een verdediger te laten inschuiven. Door om te schakelen van 1 verdedigende middenvelder naar twee kregen we meer grip op de wedstrijd en kantelde het spelbeeld.”

Ondanks dat de Noordwijkers het aanvankelijk moeilijk hadden, kwamen ze wel snel op voorsprong. Een goed genomen corner van Dandy Steenvoorden werd door David Verweij met een goede kopbal tot doelpunt gepromoveerd: 1-0. Niet veel later wist SJC de marge te verdubbelen, zij het met enig fortuin door een van richting veranderd schot van Steenvoorden: 2-0. Je zou verwachten dat SJC een positieve impuls had gekregen door de goals en het heft in handen zou nemen, maar het was Poortugaal dat het spel naar zich toe trok.

DSC05035-bewerkt
Het was dan ook niet verwonderlijk dat Poortugaal na 25 minuten spelen de aansluitingstreffer maakte. Doelman Kevin Schelvis had geen antwoord op een feilloos genomen vrije trap door Roelof van Rixoort: 2-1.

Na ruim een halfuur spelen kantelde het spelbeeld door een tactische omzetting bij SJC. Zethof was genoodzaakt om zijn spits Sten Goosen naar de kant te halen voor Timo Ruigrok. De sterke spits had een hoofdblessure opgelopen tijdens een kopduel en moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. Achteraf bleek de schade mee te vallen, gelet op het feit dat Goosen na de wedstrijd alweer in Noordwijk was en genoot van een biertje. De net ingevallen Ruigrok bewees vlak voor rust meteen zijn waarde door zijn goede traptechniek te etaleren bij een corner. De bal werd panklaar op het hoofd van Verweij gelegd, die hier wel raad mee wist: 3-1.

De sterk spelende Verweij is niet meer weg te denken achterin bij SJC en toonde zich tevreden met zijn ontwikkeling. „Ik kom natuurlijk uit de Tweede Klasse (FC Lisse Zondag, red,) en in het begin was het wel even wennen aan het tempo. Vanaf het begin spelen we een bepaald systeem en voor iedereen is duidelijk wat ‘ie moet doen. Hierdoor heb je houvast en dat is terug te zien in de wedstrijden. Ondertussen heb ik mijn plekje wel gevonden, zowel binnen als buiten het veld.”

DSC05038-bewerkt

SJC kwam sterk uit de startblokken na rust en wist te profiteren van fouten van de bezoekers. Een te korte terugspeelbal werd genadeloos afgestraft door de behendige Steenvoorden: 4-1. De wedstrijd was definitief beslist en SJC liet Poortugaal het spel maken, in de wetenschap dat het in de counter kon toeslaan. De bezoekers wisten zich geen raad met deze situatie en konden geen gevaar stichten. De Noordwijkers wisten zelf nog één keer te profiteren van de geboden ruimte. Na een mooie aanval over meerdere schijven werkte Rick van Dijk van dichtbij beheerst af.

Trainer Zethof toonde zich na afloop een tevreden man.„ Ik ben blij met de prestaties in de eerste seizoenshelft en met de ontwikkeling van mijn ploeg.” De Noordwijkse oefenmeester is nog steeds niet van plan om een doelstelling uit te spreken.„ We proberen iedere keer, of het nu een training of een wedstrijd is, het maximale te geven en te bereiken. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat wij als ploeg geen ambitie hebben.”

SJC – Poortugaal 5-1 (3-1) 17. Verweij 1-0, 21. D. Steenvoorden 2-0, 25. Rixoort 2-1, 42. Verweij 3-1, 47. D. Steenvoorden 4-1, 67. Van Dijk 5-1.

SJC: Schelvis, Sloos, Verweij, Van der Klugt, Van Duyn,  Groot, Walter, Van der Zalm (77. M.Steenvoorden), Goosen (41. Ruigrok), Van Dijk, D. Steenvoorden (72. Barkel

Tekst: Ricardo Vijlbrief

Foto’s: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)