Rijnsburgse Boys en Noordwijk hebben zaterdag in een uitwedstrijd met 1-1 gelijkgespeeld. De Rijnsburgers deden dat in Assen tegen ACV en de Noordwijkers op bezoek bij RKAV Volendam.

De voorgaande wedstrijden van Rijnsburgse Boys leverden veel goals op, maar die bleven in Drenthe aanvankelijk uit. ACV draaide in de slotfase de duimschroeven aan en kwam via Joël van Kaam in de 81e minuut aan de leiding: 1-0.

De Uien gaven zich niet gewonnen en kwamen vier minuten voor tijd langszij. Dani van der Moot werkte binnen op aangeven van Anthony Slierendrecht. Beide teams kregen nog een kans op de volle buit – Rijnsburgse Boys in de vorm van Jeroen Spruijt – maar het bleef bij 1-1.

Bakour in slotfase trefzeker
Ook Noordwijk redde in de slotfase een punt. In de 84e minuut schoot Marouane Bakour de gelijkmaker op het scorebord: 1-1. Thuisploeg RKAV Volendam was na een kwartier spelen aan de leiding gekomen via Patrick Plugboer.

Noordwijk had daarna moeite om in het ritme te komen en had zijn handen vol aan RKAV Volendam. Toch hield de ploeg van Florian Wolf uiteindelijk een resultaat over aan het duel, dat uiteindelijk het vijfde punt in evenzovele duels betekende.

ACV – Rijnsburgse Boys 1-1 (0-0)
Goal: Dani van der Moot

RKAV Volendam – Noordwijk 1-1 (1-0)
Goal: Marouane Bakour

Archieffoto: Rijnsburgse Boys