Rijnsburgse Boys heeft de tweede aanwinst voor komend seizoen vastgelegd. Na Sefa Kurt (Excelsior Maassluis) komt Nick Zeijlmans over van zondagderdedivisionist OFC Oostzaan. Hij tekent tot medio 2020, met een optie voor nog een jaar. 

De 22-jarige centrale verdediger (1,95 meter) is pas aan zijn eerste seizoen bezig in Noord-Holland, nadat hij afgelopen zomer overkwam van FC Volendam. Bij de club uit Jupiler League speelde  Zeijlmans drie jaar bij de selectie, waar hij slechts drie competitieduels als invaller speelde in de hoofdmacht. Mede door blessures brak hij nooit door in het vissersdorpje.

,,Vanwege blessures en omdat ik op de bank zat, besloot ik afgelopen zomer een stapje terug te doen naar een andere club, in de hoop dat ik door wekelijks te spelen een volgende stap zou kunnen maken”, legt de mandekker uit op de clubwebsite van de Rijnsburgers. ,,Bij OFC hebben we een goede groep die meestrijdt om promotie.”

In het verleden kwam Zeijlmans in de jeugd uit voor AZ en AFC’34. Bij die laatste club, in zijn woonplaats Alkmaar, is hij momenteel nog jeugdtrainer van Jongens Onder-13.

Rijnsburgse Boys 2019/2020:

Blijft: Max Hudepohl, Jeffrey Jongeneelen, Roderick Gielisse, Gino Demon, Jeroen Spruijt, Bram Ros (allen tot medio 2021), Richard van Nieuwkoop, Virgil Deen, Alessandro Kwant

Vertrekt: Hidde Prijs (FC Lisse), Wesley Goeman (VVSB), Bart Freke (per direct)

Nieuw: Sefa Kurt (Excelsior Maassluis), Nick Zeijlmans (OFC Oostzaan)

Foto: Rijnsburgse Boys

Lees ook: ‘Goeman ziet uitdaging in VVSB: ,,Onwijs mooie rol in teamproces”’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 16 apr.
Districtsbeker
FC 's-Gravenzande4-0Ter Leede 2
Za. 20 apr.
Barendrecht1-1Katwijk
FC Lisse5-0Achilles '29
SJC0-5Eemdijk
DFS Opheusden0-2Ter Leede
TAVV2-5Valken '68
CVC Reeuwijk1-4Van Nispen (zat.)
DWO3-0VVSB (zat.)
Quick Boys2-0Noordwijk
Rijnsburgse Boys3-1De Treffers
Jong Sparta2-1VVSB
Overbos2-7Kagia
TAC '906-1Foreholte
Jong FC Den Bosch2-1FC Rijnvogels
Ma. 22 apr.
Hillegom2-3sv Hoofddorp
ESTO1-1Teylingen
Warmunda3-1Madestein