Thomas van Haaften speelt volgend seizoen in het shirt van Rijnsburgse Boys. De rechtsback komt over van Quick en heeft zijn handtekening onder een contract voor een jaar gezet. Daarnaast is een optie voor een extra seizoen opgenomen.

Van Haaften is een aanvallend instelde back. Hij kwam dit seizoen al tot zes goals en drie assists. Bij Quick staat Paul van der Zwaan aan het roer, de ervaren trainer die in het verleden ook bij VVSB en Ter Leede werkte. De Hagenaars zijn momenteel de nummer elf van de Derde Divisie B.

Asante goede vriend
De 21-jarige Van Haaften komt op de Middelmors de nodige bekenden tegen. Zo is Delano Asante een vriend van hem. “We hebben nog samen bij Quick gespeeld. Ik heb zelfs ooit een keer tegen Delano gezegd: ‘Als ik de kans krijg om bij Rijnsburgse Boys te spelen, dan zeg ik ja’. Zo gezegd, zo gedaan”, vertelt hij op de clubsite van de Uien.

Daarnaast is Bram Ros een oud-collega. “Ik heb met Bram een jaar lang op dezelfde school gewerkt. Daar vertelde Bram vaak verhalen over Rijnsburgse Boys, zeker toen de club vorig seizoen om het kampioenschap meedeed.”

Twee jaar bij ADO Den Haag
Van Haaften was nagenoeg zijn hele leven actief voor Quick, op twee seizoenen bij ADO Den Haag na. Door blessureleed keerde hij terug op Nieuw Hanenburg, waar hij sinds seizoen 2020-2021 in het eerste elftal speelt.

In het dagelijks leven volgt Van Haaften een gecombineerde studie PABO/HALO, een opleiding voor een beroep als leraar en gymdocent. Hij is de eerste zomeraanwinst voor Rijnsburgse Boys.

Foto: Rijnsburgse Boys

Lees ook: Verslag | Rijnsburgse Boys heeft nog bergen werk te verzetten, maar er ontstaan lichtpuntjes

POPULAIRE BERICHTEN