Rijnsburgse Boys heeft haar voorlaatste oefenwedstrijd beëindigd in een gelijkspel. De Rijnsburgers namen het op tegen het Amsterdamse AFC. De stand na exact negentig minuten spelen was 2-2.  Doelpunten aan de kant van AFC kwamen van de voet van Joshua Patrick. Resham Sardar en Raily Ignacio zorgden voor de Rijnsburgse doelpunten.

De Rijnsburgers begonnen erg sterk aan de wedstrijd. Druk zetten en rust in het team waren de ingrediënten om AFC in bedwang te houden. De eerste kans was voor het team van Niek Oosterlee. Een schot van Ignacio van 30 meter afstand kon de keeper van AFC maar net over het doel heen tikken. Goede combinaties in de voorhoede tussen Javier Martina en Ignacio zorgden niet voor een openingstreffer aan de Rijnsburgse kant.

Counter

Na een ruim half uur spelen kreeg ook AFC zijn eerste echte kans. Uit een counter wist de pijlsnelle Joshua Patrick de openingstreffer te maken uit een mooie diepe bal. Ook na dit doelpunt bleef Rijnsburg drukken, maar dit mocht niet baten: 0-1

Al vroeg in de tweede helft kregen de Uien alweer een kans. Een mooi schot van Ignacio werd tegengehouden door de keeper. Niet veel later werd aan de andere kant de voorsprong uitgebreid door Joshua Patrick. Wederom kreeg de aanvaller van AFC de bal netjes voorgeschoteld uit een goede combinatie. Nog geen minuut later was de aansluitingstreffer een feit. Een voorzet van Quincy van de Leuv eindigde bij Sardar die door goed doorzetten de bal in het doel wist te krijgen.

Rommelig

Na de 1-2 kende Rijnsburg een mindere fase. Totaal onverwacht wist Rijnsburg tien minuten voor tijd toch de gelijkmaker te maken door een lange bal op Ignacio, die de keeper voorbij liep en de bal zo het doel in kon schieten. Tevens was dit ook het laatste doelpunt van de wedstrijd en eindigde het in een gelijkspel.

Aanstaande zaterdag speelt Rijnsburgse Boys haar laatste oefenwedstrijd tegen ADO ’20 in Heemskerk.

Tekst: Danny van den Bosch

Archieffoto: Hans Heemskerk