Na vier opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag dacht Rijnsburgse Boys het lek boven te hebben. Maar na de 3-2 nederlaag tegen Capelle doen de Uien weer een stapje terug.  ,,We hadden heel erg veel balbezit. Je geeft bijna niets weg en toch verlies je. Dat is heel erg zuur”, zegt Rijnsburg-speler Jordy Strooker.

De statistieken waren vooraf  in het voordeel van de ploeg van Niek Oosterlee. Tegen Capelle werd vorig seizoen twee keer gewonnen. Ook dit keer behoorde een overwinning zeker tot de mogelijkheden.  Twee keer poetste Rijnsburg via Marvin Wijks en Raily Ignacio een achterstand weg. En net toen iedereen dacht dat de winnende treffer aan de kant van de gastheren zou vallen, velde ex-Rijnvogels-speler Emiel Buntsma in de 87e minuut het vonnis over de Rijnsburgers.

,,We kregen een hoekschop en stonden met veel mensen voor de bal”, kijkt linksback Strooker terug op het fatale moment.  ,,De bal werd weggewerkt en ineens was het vijf tegen twee.  Dat speelden ze goed uit.” Ook de tweede tegengoal kwam via een standaardsituatie tot stand, hetzij dat een directe vrije trap betrof die achter doelman Richard van Nieuwkoop viel.

Strooker tot besluit: ,,We hadden minimaal een gelijkspel verdiend en misschien wel meer, maar dat telt niet. Je had vandaag hele goede zaken kunnen doen. De laatste drie wedstrijden tegen GVVV, Excelsior ’31 en Kozakken Boys moeten we de draad weer oppakken en zorgen dat we punten halen.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hans Heemskerk

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)