FC Rijnvogels speelde een gewonnen wedstrijd bij SHO, maar compleet onnodig werd de zege uit handen gegeven. Door een foutieve terugspeelbal van Mitchel Beijersbergen tien minuten voor tijd kreeg de thuisploeg weer hoop. Even later viel ook de 2-2. ,,Hier zijn we flink boos over geweest”, stelde trainer Hein van Heek. ,,Er was helemaal niets aan de hand, tot dat moment van Mitchel. De trainer van SHO gaf al aan dat zij zich hadden neergelegd bij een nederlaag.”

,,Het erge is dat dit al de vierde of vijfde keer onder mijn leiding bij Rijnvogels is dat Mitchel dit doet”, vervolgt Van Heek. ,,Die jongen is ontzettend belangrijk voor ons, hij leverde ook weer twee assists, maar dit mag gewoon niet gebeuren. Ik geloof hem echt als hij zegt dat hij die jongen van SHO niet gezien heeft. Maar hij moet beter de risico’s gaan inschatten. Als zij net in de aanval zijn geweest en wij krijgen de bal in een omschakelmoment, dan moet je zo slim zijn om te denken dat er wellicht nog tegenstanders bij ons doel lopen.”

Na de even onnodig als onverwachte aansluitingstreffer was Rijnvogels even van de leg. Twee minuten later viel ook de 2-2. Dat werd ook de eindstand, ondanks nog twee grote kansen voor Rijnvogels in de persoon van Timo Schaap en Yuri Guyt (kopbal op de lat) en één voor SHO. Van Heek had flink de pee in over het puntenverlies. ,,Normaal kan ik het goed van me afzetten, maar nu niet. Hier valt niet tegenop te coachen. Ik kan moeilijk het veld inrennen, om die terugspeelbal weg te schieten.”

In mineur

En zo eindigde een prima tweede helft van Rijnvogels in mineur. In het eerste bedrijf was het niet best wat beide ploegen voorschotelden. ,,Dramatisch van beide kanten”, noemde Van Heek het. SHO opereerde in een 5-3-2 systeen en Rijnvogels kwam er niet doorheen.

In de tweede helft kwam Rijnvogels beduidend beter voor de dag. Invaller Timo Schaap, die de ongelukkig spelende Niels van Veen verving, speelde er een belangrijke rol in. ,,Timo was een plaag voor SHO. Maar iedereen was gretiger en ging ook beter voetballen.” Met twee schitterende doelpunten nam Rijnvogels een comfortabele voorsprong. Schaap rondde een prima aanval met een dito lobje af en Guyt schoot de bal even later prachtig in de kruising.

Rijnvogels kreeg in het vervolg een aantal riante kansen op de 0-3, maar liet de tegenstander in leven. Het bleken dure missers achteraf.

Foto: Piet van Kampen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude