FC Rijnvogels heeft de strijd om Sven Boonstoppel gewonnen. De 18-jarige aanvallende middenvelder komt na dit seizoen over van tweedeklasser Valken ’68. Boonstoppel vindt dat hij toe is aan een stap hogerop. ,,Bij Valken ben ik uitgeleerd”, zegt hij tegen VIDB. ,,Ik vind dat ik deze stap echt moet maken.

Vorig seizoen had Rijnvogels, net als vele andere regioclubs, ook al interesse in Boonstoppel. De Valkenburger besloot toen nog de boot af te houden. ,,Ik vond dat ik eerst nog sterker en slimmer moest worden. Voor mijn idee kon dat beter bij Valken dan in een tweede elftal van een top- of hoofdklasser.”

Ook nu had Boonstoppel over belangstelling niet te klagen, al was het volgens hem ‘iets minder dan vorig jaar’. ,,Lisse heeft wel gebeld, maar niet doorgezet om een afspraak te maken. Datzelfde geldt voor Rijnsburgse Boys. Ik had de keuze uit Katwijk, VVSB en FC Rijnvogels.”

Hoewel verleidelijk besloot Boonstoppel de Topklasse links te laten liggen. Belangrijk was dat hij bij Rijnvogels de toezegging kreeg om in de A-selectie te komen. ,,Ik zie dit als een goede tussenstap. De Topklasse had toch wel een hele pittige stap geweest. De Hoofdklasse is dat ook, maar het is toch een niveautje lager. Ik denk dat ik beter tot mijn recht kom in de Hoofdklasse.” Rijnvogels gaat momenteel riant aan kop in 1B.

,,Bovendien is FC Rijnvogels als club vergelijkbaar met Valken. Ze zijn ambitieus, maar het is er ook leuk en gezellig. Daarnaast is het dicht bij huis en spelen er veel jongens uit de buurt”, vervolgt Boonstoppel. ,,Ook vind ik dat Rijnvogels met Hein van Heek een goede trainer heeft, die veel met de ontwikkeling van spelers bezig is. Ik ben een speler die een trainer nodig heeft die veel praat. Bij Valken heb ik dat dit seizoen wel gemist. Ik heb niet zoveel goede gesprekken gehad met de trainer.”

Boonstoppel hoopt Valken in stijl achter te laten. Het liefst met een promotie naar de eerste klasse. Zaterdag deed Valken goede zaken door met 3-0 te winnen bij nummer twee Be Fair. ,,We staan nu eerste in de tweede periode. Als we nog vier keer winnen, hebben we de periodetitel en zijn we verzekerd van nacompetitie. En wellicht is er nog meer mogelijk als de koploper meer punten gaat verspelen.”

Archieffoto: website Valken ’68

POPULAIRE BERICHTEN