FC Rijnvogels is kampioen geworden in 1B. Na een seizoen waarin de Katwijkers het hele seizoen de koppositie in het bezit hadden, werd tegen Forum Sport de kroon op het werk gezet. In Voorburg werd er met 0-3 gewonnen door doelpunten van Hendrik van Beelen, Martin Onderwater en Joey Zandbergen. Na afloop volgde een eruptie van vreugde. De duizend meegereisde supporters, selectie en staf gingen uit hun dak.

Voorspeld

De Rijnvogels-fans hebben lang moeten wachten op het ticket naar de Hoofdklasse. De afgelopen jaren stonden de Kooltuinbewoners vaak op de drempel, steevast via de nacompetitie, maar werd er steeds nog gestruikeld. Zo werd in 2009 in de slotfase een zeker lijkende promotie toch verspild tegen RVVH. Drie jaar later waren de rood-witten wederom dichtbij. Toen was echter Achilles Veen de stoorzender door met 0-2 te winnen op de Kooltuin.

Vandaag lukte het dus wel. Iets wat clubman en tevens assistent-trainer Huig Hoek al voor de competitiestart voorspeld had. ,,Ik bekeek het schema en zei toen: 19 april is wel een mooie datum om kampioen te worden, omdat ik 20 april jarig ben. Het mooiste is natuurlijk dat je een lang weekend hebt, omdat we maandag ook nog vrij hebben.’’ Hoek werd na afloop door Van Heek naar voren geschoven om VIDB te woord te staan. Een beloning voor bewezen diensten.

Kampioensstress

Het ging voor Rijnvogels allemaal niet vanzelf in Voorburg. De mannen van Van Heek begonnen nerveus aan de wedstrijd. Ondanks het zenuwachtige begin pakte Rijnvogels de draad na de 0-1 goed op. ,,De eerste helft zat er wat spanning op. Maar na die 0-1 was het eigenlijk gelopen koers’’, vond de assistent-coach.

De eerste helft was dus niet hoogstaand. Vlak voor rust moesten de bezoekers tot overmaat van ramp ook nog verder zonder Yuri Guijt. De middenvelder liep in een duel met Hendriks een blessure op aan zijn hoofd. De 22-jarige Guijt ging na zijn wisselbeurt direct naar het ziekenhuis. Zijn vervanger was Hendrik van Beelen.

Gouden wissel

Een toevallige, maar gouden wissel bleek na afloop. De good-old kopte na 55 minuten raak uit een vrije schop en hielp hiermee de Kooltuinstrijders over het dode punt heen. ,,Hendrik heeft zoveel ervaring. Hij nam zoveel bagage met zich mee en dat uitgerekend hij deze goal maakt, gunt iedereen hem’’, verklaarde Hoek na afloop. Van Beelen kon dit seizoen niet vaak op een basisplaats rekenen

Na de openingsgoal konden de Katwijkers wat vrijer gaan spelen. Ondanks dat er niet heel veel werd gecreëerd, werden ook geen kansen weggegeven. Het was wachten op de 0-2, die er ook kwam via Onderwater. De kleine spits raapte een afvallende bal op en hij plaatste de bal op mooie wijze in de lange hoek.

Knipoog

Toen Zandbergen oog in oog met Schilperoort de eindstand op 0-3 bepaalde, kon het feest losbarsten. Het grote legioen meegereisde supporters spurtte het veld op en zorgde voor het feestje op het zonovergoten sportpark ‘t Loo. ,,Het wordt straks kippenvel”, liep Hoek vooruit op de festiviteiten. ,,Je ziet het nu al. Neem nou een Piet van Kampen, die loopt met tranen in z’n ogen. Die emoties bij al die mensen, daar doe je het voor’’, zei Hoek, die het laatste kampioensschap van de club als speler meemaakte.

Volgend jaar Hoofdklasse dus voor de club die dit jaar zijn tiende verjaardag viert. De vraag is dan ook wat we van Rijnvogels kunnen verwachten. ,,We hebben een hele goede groep en volgend jaar ligt er voor ons ook veel minder druk. We krijgen een hele zware klasse, maar die middenmoot, daar hebben wij minimaal het vizier op en misschien met een knipoog naar boven’’, sloot de clubman af.

Tekst: Bryan Pijpers

Archieffoto: Piet van Kampen

 

POPULAIRE BERICHTEN