WV-HEDW heeft voor de tweede keer dit seizoen punten afgesnoept van FC Rijnvogels. In Amsterdam eindigde het net als eerder dit seizoen op de Kooltuin in 1-1. Beide goals vielen uit strafschoppen. Mitchel Beijersbergen miste ook nog een penalty.

,,De eerste helft hadden we de controle op een klein en slecht bespeelbaar veld, maar konden we voorin geen vuist maken”, stelde Hein van Heek. Tien minuten voor rust kreeg Rijnvogels een ideale mogelijkheid om op voorsprong te komen. Beijersbergen miste echter een strafschop.

Vlak na de thee mochten de Katwijkers opnieuw van elf meter aanleggen. Ditmaal faalde Joey Zandbergen niet. Een kwartier voor tijd kwam WV-HEDW langszij, eveneens uit een penalty. Alle strafschoppen waren makkelijk gegeven.

In de slotfase kreeg Rijnvogels het lastig. WV-HEDW maakte jacht op de winnende goal. Toch had de zege ook nog in Katwijks voordeel kunnen uitpakken. Yuri Guijt kreeg nog een grote kans, maar hij stuitte op de keeper. In de slotfase miste WV-HEDW ook nog een goede mogelijkheid. Doelman Peter Messemaker kon een lobje echter net voor de lijn redden.

Grote gevolgen had de remise niet voor Rijnvogels. Sterker nog, omdat Swift onderuit ging bij Alexandria liepen de Katwijkers nog een punt uit. Het onderlinge verschil bedraagt inmiddels elf punten.