Het kampioensfeestje van FC Rijnvogels moet nog even worden uitgesteld. Als alles meezat, hadden de Katwijkers vandaag kampioen kunnen worden. Maar aan de belangrijkste voorwaarde, zelf winnen bij Haaglandia, kon Rijnvogels niet voldoen. Het werd in Rijswijk 1-1. Omdat Swift en Zwaluwen ’30 wel wonnen, zit de equipe van Hein van Heek volgende week opnieuw in de wachtkamer.

De lijntjes waren kort en continu werden tussenstanden uitgewisseld. De Rijnvogels-fans waren in gedachten niet alleen bij de wedstrijd in Rijswijk. Om de champagne te mogen ontkurken moest naast een zege van hun ploeg runner-up Swift verliezen van GHC en Zwaluwen ’30 puntenverlies lijden tegen DSO.

Van Heek kondigde in de aanloop naar het duel op deze site aan dat zijn ploeg onder druk de beste wedstrijden zou gaan spelen. Bij Haaglandia kwam hij enigszins bedrogen uit. ,,Ik ben verrast, had niet verwacht dat wij ver onder ons niveau zouden spelen.”

Overrompeld

De openingsfase was al een teken aan de wand. ,,We werden overrompeld”, zag Van Heek. De openingstreffer van Haaglandia na acht minuten, via Rachid Bouyaouzan, viel dan ook nauwelijks onverdiend te noemen. Op het stroperige kunstgrasveld had Rijnvogels moeite om in zijn ritme te komen. Toch kwamen de bezoekers langszij. Martin Onderwater trof doel met een schitterend lobje. Even daarvoor had Thomas Dijk een enorme kans onbenut gelaten.

Na de thee ging de wedstrijd over en weer, al was Haaglandia het meest dreigend. Van Heek bracht tien minuten voor tijd de verdedigend ingestelde Wesley van Wijk voor aanvallende middenvelder Yuri Guijt. ,,Normaliter wissel ik om te winnen”, zei Van Heek. Een gelijkspel kon ditmaal op zijn goedkeuring rekenen. ,,Zij waren het gevaarlijkst. En ieder punt is meegenomen.”

Door de zeges van Swift en Zwaluwen ’30 moet Rijnvogels volgende week tegen Alexandria ’66 opnieuw in de wachtkamer plaatsnemen. Aanvoerder Sander van der Horst baalde. ,,Ik had niet de illusie dat we vandaag kampioen zouden gaan worden. Maar we wilden winnen, zodat we het volgende week in eigen huis konden afmaken.”

Foto: Piet van Kampen

POPULAIRE BERICHTEN