Timo Ruigrok is bij SJC weer de voetballer die hij graag wilt zijn. De Noordwijker speelt op het middenveld van Florian Wolf een belangrijke rol en vooralsnog heeft hij geen extreme fysieke klachten. De SJC’er maakte vorig seizoen de overstap naar VVSB, maar tijdens de voorbereiding moest hij per direct een punt achter zijn loopbaan zetten, omdat er teveel slijtage aan zijn enkels waren geconstateerd. Er ging één jaar voorbij en Ruigrok maakte zijn comeback aan de Lageweg. Daar gaat het met zowel de middenvelder als de club SJC uitstekend. 

Dat hij weer op het veld staat en zijn wedstrijdjes speelt, betekent niet dat de oud-speler van VVSB pijnvrij is. Integendeel zelfs. Een dag na een wedstrijd is het vooral herstellen geblazen voor de controleur. ,,Het is niet zo dat ik niks te klagen heb. Over het algemeen gaat het goed, maar ik moet mezelf wel eens bij elkaar rapen. Gelukkig hebben we daar afspraken over gemaakt. Ik kies er meestal voor om op de maandagen binnen te trainen met de fysio om de spieren even los te maken. Verder ben ik gewoon op het veld te vinden. Tot nu toe gaat het dus goed, maar ik klop hem wel even af”, lacht ‘de nieuwkomer’.

Inhaalwedstrijd 
Niet alleen met de middenvelder gaat het weer goed. Na een jaar van tegenslagen is de positieve flow weer terug te vinden bij SJC. De club degradeerde uit de Derde Divisie en vervolgens werd er gekozen voor een terugkeer naar de zondag. Dit seizoen acteert de ploeg van Wolf dan ook in de Hoofdklasse A. Na zes wedstrijden staan de Noordwijkers vooralsnog bovenaan, maar daarbij moet wel gezegd worden dat niet alle clubs evenveel wedstrijden hebben gespeeld. Zo ook de zwart-witten niet, want komende zondag, tijdens het inhaalweekend, gaan de mannen van Wolf op bezoek bij SDO.

,,Het zal een echte vechtwedstrijd worden, maar tegelijkertijd zijn zij natuurlijk niet onverslaanbaar.”

,,Toen die wedstrijd werd afgelast was het wel even balen. We zaten al in de bus en kregen het toen pas te horen dat het niet doorging. Ik heb er niet zoveel moeite mee dat we dit weekend moeten voetballen. We weten het al een tijdje, dus ik heb er net zoveel zin in als elk ander weekend dat we moeten voetballen. We kunnen zondag aan de bak, want SDO is geen makkelijke tegenstander. Het zal een echte vechtwedstrijd worden, maar tegelijkertijd zijn zij natuurlijk niet onverslaanbaar.”

Een vechtwedstrijd dus voor de degradant. Is dat, met het oog op de fysieke gesteldheid, een nadeel voor de middenvelder? Ruigrok gaat daar niet in mee. ,,Daar ontkom ik nou eenmaal niet aan. Normaal gesproken probeer ik in dit soort wedstrijden de voetballende oplossingen te zoeken op het middenveld, maar soms is het slimmer om dat niet te doen en dan moet je mee in het vechtvoetbal. Ik weet van hen dat ze een grasveld hebben, dus dan is het al moeilijker voetballen. Ik weet niet wat de staat van het veld is, maar het zal in ieder geval lastig worden.”

Vijftien tot zestien basisspelers
Toch is er geen angst bij de club uit Noordwijk. Na zes wedstrijden staat de ploeg op de eerste plek en de laatste weken werden er goede resultaten geboekt. ,,We zijn een collectief en ik vind dat we het tot op heden aardig invullen. We hebben, zeker als je het vergelijkt met de voorbereiding, stappen gemaakt en het gaat de goede kant op. Daarnaast beschikken we over vijftien tot zestien spelers die allemaal in de basis kunnen staan. We hebben een aantal nieuwe jongens, die echt goed kunnen voetballen.”

,,Kees Zethof zei altijd dat je in maart of april pas moet kijken hoe je ervoor staat. Voor die tijd moeten wij ons niet bezighouden met doelstellingen of iets dergelijks.”

,,We zijn nog wel een beetje zoekende. We hebben bijvoorbeeld een keer een middenveld gehad met Stef van der Zalm, Tom Broekhuizen en ikzelf, maar we hebben ook wel eens met Demir Strojil, Abbas Al-Tamimy en Melvin van Stijn gespeeld. Wat dat betreft kunnen we aardig schakelen.”

Dat de vlag er nu goed bij hangt op de Lageweg betekent niet dat SJC zich gaat blind staren op de bovenste plekken. Wat dat betreft wordt er volgens Ruigrok een wijze uitspraak van één van Wolf’s voorgangers gehanteerd. ,,Kees Zethof zei altijd dat je in maart of april pas moet kijken hoe je ervoor staat. Voor die tijd moeten wij ons niet bezighouden met doelstellingen of iets dergelijks.

Foto: Johanna Oksam

Lees ook: (Premium) – Nieuwbouw SJC met kleine stapjes dichterbij: ,,Weten inmiddels alles over stikstof”

 

POPULAIRE BERICHTEN