Een mooi affiche staat zaterdagmiddag op het programma in de Vierde Klasse. Sohrab Safi – opgegroeid en woonachtig in Sassenheim – ontvangt met Warmunda Teylingen op Sportpark Overbos. ”De drie punten zijn heilig”, stelt de middenvelder die de jeugdopleiding bij Ter Leede doorliep.

Met veel Warmondse spelers in de gelederen is dit een wedstrijd die leeft binnen de spelersgroep van Warmunda. De blauw-witten wonnen de eerste confrontatie op Sportpark De Roodemolen met 0-1. ”Iedereen bij ons speelt met z’n hart. We hebben drie keer tegen ze gespeeld en nog geen één keer verloren, ik denk dat dit morgen (zaterdag, red.) ook niet gaat gebeuren”, vertelt Safi.

”Teylingen heeft het altijd lastig tegen ons, omdat wij heel direct spelen en fel zijn. Wij kunnen een heel ander niveau laten zien tegen een Teylingen of tegen een Zevenhoven dat bovenaan staat.  In dit soort wedstrijden kunnen wij wat extra geven en gevaarlijk zijn in de counter.”

‘Het is heel leuk om de derby te winnen en dat willen we allemaal heel graag, maar de drie punten zijn ook heilig.’

De belangen van de wedstrijd tegen Teylingen zijn groot voor de Warmonders. Op meerdere vlakken is deze wedstrijd te beschouwen als de wedstrijd van het jaar. De derby in de gemeente Teylingen wekt extra emoties op, maar de plek op de ranglijst van Warmunda wordt ook niet vergeten. Door de verzwaarde degradatie staan de Warmonders, maar één punt boven de p/d plekken.

”Als je naar de ranglijst kijkt dan moeten wij ons gewoon veilig spelen. Het is heel leuk om de derby te winnen en dat willen we allemaal heel graag, maar de drie punten zijn ook heilig”, stelt de inwoner van Sassenheim, die het opneemt tegen veel bekende. ”Ik heb contact met een goede vriend van me, die op doel staat bij Teylingen: Wessel (Zonjee, red.). In de gezamenlijke groepschat naaien we elkaar een beetje op en zetten we elkaar op scherp.”

Safi Warmunda

Teylingen
Na het stoppen van enkele routiniers bij Teylingen, bezet de ploeg van Rob Jonkman een vijfde plek op de ranglijst. ”Ze hebben alsnog een goede balans met een aantal ervaren spelers, zoals Mark van der Heijden, Dennis van den Nouland en Wessel (Zonjee, red.) is een ervaren keeper. Dat in combinatie met een aantal jonge jongens, bijvoorbeeld Bas Gozeling is er bijgekomen van Lisse. Ze hebben gewoon een goede ploeg die vier keer op rij heeft gewonnen”, stelt de middenvelder.

‘Ik kom daar graag en er spelen veel bekenden en vrienden van me, maar het shirt draag ik niet.’

Een gegeven is dat bij Teylingen veel spelers een achtergrond hebben in de jeugdopleiding van Ter Leede, net zoals Safi. Echter heeft hij nooit zijn opwachting gemaakt bij Teylingen, iets wat zijn tweelingbroer Sepehr wel deed. ”Ik heb nooit de drang of het gevoel gehad dat ik daar moest gaan spelen. Ik kom er graag en er spelen veel bekenden en vrienden van me, maar het shirt draag ik niet”, vertelt de oud-speler van RKAVV en FC Boshuizen.

Vooruitblik op de derby
”Ik heb zin in morgen (zaterdag, red.), deze wedstrijden zijn druk bezocht. In Warmond leeft het heel erg, heel het dorp komt op deze wedstrijd af. Ik heb een goed gevoel, maar we zullen wel 120% moeten geven”, stelt Safi.

Na de derby zal de gezelligheid op Sportpark Overbos de boventoon gaan voeren. ”Na afloop zijn er DJ’s, tenten en is er lekker eten geregeld. Ik heb vijf dagen niet gedronken, omdat ik fit wilde zijn voor zaterdag. Helemaal als wij winnen wordt het één groot feest.”

Tekst: Teun Zethof
Headerfoto: Orange Pictures
Foto in artikel: Teylingen

Lees ook: Jonkman blijft bij Teylingen: ‘Project is nog niet af’

POPULAIRE BERICHTEN