Voor de tweede week op rij boekte Rijnsburgse Boys een klinkende 3-0 uitzege. Na IJsselmeervogels moest ook koploper Kozakken Boys een knieval maken. Een verschil in uitvoering was er wel. Waar het spel op de Westmaat moeizaam was, overtuigden de Uien in Werkendam met een prima optreden. ,,Bizar eigenlijk. Als we het beter hadden uitgespeeld, had het ook zomaar 0-7 of 0-8 kunnen worden”, zei Jeffrey Koemans.

Het waren surrealistische cijfers. Rijnsburgse Boys leek vooraf juist een moeilijke middag tegemoet te gaan. De vijf eerdere ontmoetingen met Kozakken Boys in de Topklasse gingen allemaal verloren. Eind september werd het op de Middelmors nog 1-5. ,,Toen, en dat gebeurt niet vaak op de Middelmors, werden we vernederd. Vandaag hebben we aardig revanche genomen”, stelde coach Niek Oosterlee.

Rijnsburgse Boys werd halverwege de eerste helft door Kozakken Boys in het zadel geholpen. De thuisploeg maakte twee grove fouten in de opbouw, waarna eerst Marvin Wijks en even later Raily Ignacio profiteerden (0-2). ,,Dat heeft ons zeker geholpen”, zei Koemans.

Heerlijk moment

,,Maar we speelden ook gewoon een prima wedstrijd. Ik heb genoten en zelf ook heerlijk gespeeld. Na een lekkere voorzet van mij kon Raily vlak voor rust de 0-3 maken. Dat was een heerlijk moment. In de tweede helft hadden we de score verder op moeten laten lopen. Maar de laatste pass was steeds net te hard of te hoog. Dat is jammer, maar het mag de pret niet deren. 3-0 winnen bij Kozakken Boys is ook een fantastisch resultaat. Dit gaan we vanavond zeker vieren.”

Met tien punten uit vier duels is Rijnsburgse Boys prima uit de winterstop gekomen. Nu vandaag ook het spel prima verzorgd was, kreeg het zelfvertrouwen een impuls. Oosterlee: ,,We hebben gewoon een goed elftal. Het is alleen jammer dat we nu voor het tweede seizoen op rij in het begin personele problemen hadden. Maar als wij goed zijn, gefocust en geconcentreerd, dan kunnen maar heel weinig ploegen van ons winnen.”

Rijnsburgse Boys steeg door de zege naar de derde plaats, zeven punten achter Kozakken Boys. De Werkendammers hebben ook nog twee duels tegoed. Koemans: ,,Het is niet zo dat we nu naar de titel kijken. De achterstand is nog groot. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd.”

Kozakken Boys – Rijnsburgse Boys 0-3 (0-3). 21. Wijks 0-1, 23. Ignacio 0-2, 35. Ignacio 0-3

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Westmaas, Hessing, Ali, Troost, Van den Boogaart, Koemans, Van der Vijver (75. Knoester), Van Eeuwijk (85. Sardar), Ignacio, Wijks

Samenvatting TV West

Reactie Rijnsburgse Boys-trainer Niek Oosterlee

Foto: Erwin Klaasse

POPULAIRE BERICHTEN