,,Een overwinning is sowieso lekker, maar het is mooi dat vandaag alles goed uitkwam.” De woorden van Steven Sanchez Angulo laten aan duidelijkheid niets te wensen over. Zijn ploeg maakte indruk met een knappe 1-4-uitzege bij Barendrecht. De zure nasmaak van de verliespartij tegen Kozakken Boys (0-2) werd zodoende weggespoeld.

Sanchez Angulo was zonder meer één van de opvallendste spelers op het veld. Hij leidde met ‘dom balverlies’ de 1-1 in, maar herstelde zich met een goal en een assist. Zo overheerste na afloop toch het positieve gevoel.

,,Ook de tweede helft stonden we gewoon heel goed. Barendrecht kwam er gewoon niet aan te pas.”

,,Als je een fout maakt, zit dat natuurlijk even in je hoofd”, vertelt Sanchez Angulo. ,,Maar ik denk dat ik snel heb omgeschakeld, de knop heb omgedraaid. Het is alleen maar goed dat nog voor rust de 1-2 viel.” Op aangeven van Robbert Susan, al de maker van de 0-1, sloeg de speler met Colombiaanse roots toe. ,,In de zestien kapte ik met rechts naar de buitenkant en in de korte hoek schoot ik ‘m binnen. Gewoon een goede goal.”

De pijn van zijn fout bij de 1-1 was daarmee grotendeels vergoed. Sanchez Angulo verloor de bal op het middenveld, waarna het leer een aantal schijven later bij Joey Jongman belandde. De toekomstig Katwijk-middenvelder speelde zich vrij en verschalkte doelman Ricardo Kieboom met links.

Katwijk kwam, zoals gezegd, nog voor rust opnieuw op voorsprong en maakte na de thee het karwei af. ,,Ook de tweede helft stonden we heel goed. Barendrecht kwam er gewoon niet aan te pas. Er kwam natuurlijk ook meer ruimte voor ons. Als je naar het voetballende aspect kijkt, hebben we de tweede helft aardig gespeeld. En de goals waren zakelijk, vooral dat we ze hebben afgestraft.”

‘De ploeg helpen’
Sanchez Angulo was in Barendrecht actief als ‘een soort van hangende spits’, zoals hij het zelf noemde. Marciano Mengerink speelde aan de rechterkant en Damiano Schet vanaf links.

,,Het is zoals de trainer ons opstelt. Wij moeten ervoor zorgen dat we het goed uitvoeren”, vertelt Sanchez Angulo. Een diplomatiek antwoord, maar vindt hij het ook leuk om er te spelen? ,,Als ik aan de bal kom op het middenveld is het wel lekker. Ik kreeg soms ook aardig veel ruimte. Maar eigenlijk maakt het me niet uit waar ik opgesteld word. Als ik maar speel en de ploeg kan helpen.”

,,We hebben misschien wel achttien spelers voor het eerste. Dat houdt ons ook scherp.”

Gevraagd naar zijn prestaties van dit seizoen, of Sanchez Angulo daarmee tevreden is, laat hij een korte stilte vallen. Hij denkt even na. ,,Voor mijn gevoel kan het altijd beter. Het belangrijkste is dat ik constant blijf in wedstrijden. De laatste tijd heb ik veel gespeeld. Ik hoop dat ik deze lijn kan doortrekken.”

,,Weet je wat het is”, vervolgt de aanvaller. ,,Onze ploeg is sterk. Kijk naar de wissels. Kilian (Berkhout) scoorde vandaag ook meteen. Iedereen kan spelen. We hebben misschien wel achttien spelers voor het eerste. Dat houdt ons ook scherp.”

Barendrecht – Katwijk 1-4 (1-2). 6. Susan 0-1, 16. Jongman 1-1, 38. Sanchez Angulo 1-2, 80. Mengerink 1-3, 82. Berkhout 1-4

Katwijk: Kieboom, Van Dam, Blokland, Esseboom, Van Weerdenburg, Van Noord, De Lange (46. De Loor), Susan, Mengerink, Sanchez Angulo, Schet (75. Berkhout)

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)