Van een luxeprobleem wilde hij niets weten. Trainer Dick Schreuder draaide het juist om. ,,Je kunt ook zeggen dat sommige dingen niet in balans zijn, onnodig”, vertelde hij over de op het oog toch indrukwekkende selectie van vv Katwijk. ,,Er is veel van hetzelfde. Maar dat wist ik toen ik hier tekende. De selectie was toen al rond.”

Katwijk maakte zaterdag indruk op het Zilveren Trawler Toernooi met overtuigende zeges op Stormvogels (6-0) en Urk (5-1). De eigen aanhang zag het met genoegen aan en schroefde het verwachtingspatroon alvast verder op.

Schreuder toonde zich ondanks de getoonde frivoliteit en speelsheid kritisch. ,,Ik heb nu een goed beeld van de selectie. Er is nog veel werk aan de winkel. Daar trainen we hard op.”

Vooral op conditioneel vlak probeert Schreuder stappen te maken. Dat was volgens hem hard nodig. ,,Ik vond de jongens niet fit genoeg. Het gaat nu de goede kant op, we worden langzamerhand sterker.”

Niet logisch

Op het Zilveren Trawler Toernooi stuurde Schreuder tegen Stormvogels en Urk twee verschillende elftallen de wei in. Net zoals hij tegen AFC in de eerste en tweede helft deed. ,,Zo’n toernooi met wedstrijden van 2×35 minuten past qua logica niet in mijn voorbereiding”, vertelt Schreuder. ,,Daar zijn de spelers conditioneel nog niet klaar voor. Vandaar dat ik ze in de tweede helft bepaalde opdrachten meegaf, zoals op balbezit spelen en geen druk meer zetten.”

Schreuder heeft nog geen idee hoe zijn ploeg over een kleine maand de competitie tegen Spijkenisse zal aanvangen. ,,We trainen alles door elkaar. Ik heb nog geen vaste ploeg in mijn hoofd zitten. Daar gaan we de komende weken naar toewerken.”

POPULAIRE BERICHTEN