Het einde van het seizoen van VV Noordwijk voelt aan als een slechte film. Een regisseur die zo’n verhaal zou bedenken zou worden weggezet als fantast. Slechte recensies in overvloed. Het verhaal in het kort. Noordwijk verliest twee hoofdprijzen in de blessuretijd. Niet te verzinnen.

Het seizoen van VV Noordwijk leek tot half april prima te verlopen. Goed, de eerste plek was inmiddels overgenomen door Quick Boys in de Hoofdklasse, maar via de nacompetitie kon promotie alsnog veilig worden gesteld. Het verhaal is bekend. In een tweeluik met ASWH verloor Noordwijk de promotie naar de Derde Divisie in drie minuten. Waar het in de blessuretijd nog dacht de buit binnen te hebben, toonde de ploeg uit Hendrik Ido Ambacht veerkracht. Noordwijk-beul Robbert Olijfveld schoot ASWH langszij en in de verlenging dompelde hij Noordwijk in rouw.

Hetzelfde verhaal herhaalde zich dinsdagavond in en tegen Staphorst voor de finale van de landelijke amateurbeker. Alfred Hitchcock zou gelachen hebben. Slecht script. Toch kreeg Noordwijk met een déjà vu te maken. De kustploeg stond in Staphorst in de 92e minuut nog met 2-3 voor, maar Staphorster Martin van ‘t Ende deed wat Olijfveld eerder ook lukte. Noordwijk scalperen in blessuretijd: 3-3. In de verlenging werd het van kwaad toch erger: 6-3 voor Staphorst. Game, set and match.

Ongeloof
Aanvoerder Stefano Goncalves is vol ongeloof over het de zo bizar verlopen slotfase van de competitie van VV Noordwijk. ,,Zo dichtbij, zo dichtbij”, klinkt de teleurstelling hevig door in zijn stem. ,,We verliezen niet expres. Maar wat is het dan? Toeval, ongeluk?” De middenvelder weigert toe te geven aan een gebrek aan concentratie. ,,Dat is het niet. Ja, mentaal krijg je daarna natuurlijk wel een knauw. Maar dat is vooral in de de verlenging zelf. Onbewust neem je dat toch mee. En de tegenstander krijgt net even die extra boost. Tegen ASWH was dat hetzelfde verhaal. Ons seizoen heeft twee keer drie minuten te lang geduurd.”

Aanvankelijk leek de finale van de landelijke amateurbeker voor Noordwijk nog een ‘feelgood movie’ te worden. Binnen het kwartier stond de Hoofdklasser met 0-2 voor via goals van Borsboom en een eigen doelpunt van Roelof de Jong. Maar zelfs in de eerste helft krijgt het script een plotselinge wending. Via twee dode spelmomenten stond de thuisploeg nog voor rust op gelijke hoogte: 2-2.

,,En dat terwijl wij gewoon met 0-3, 0-4 voor hadden moeten staan. Dat mogen we onszelf wel verwijten.” Als een van de meest ervaren spelers van de selectie, was de slotfase van het duel, hèt moment voor Stefano Goncalves om spreekwoordelijk op te staan. Maar ook de middenvelder kon het amper opbrengen. ,,Ik zat zelf ook stuk. Daarnaast weet je op dat moment ook niet of het bij je team-maten aankomt. Voor iedereen zijn zulke situaties lastig. In de verlenging komen zij snel op 4-3. Dan kan het nog even 4-4 worden, maar bij de 5-3 was het wel definitief klaar. Het is een lang seizoen geweest.”

Mentaal
Dat is een understatement. VV Noordwijk speelde alles bij elkaar dit seizoen 57(!) wedstrijden. Noordwijk is op. ,,Vooral mentaal. Ik merk dat ik zelf vooral mentaal moe ben. Fysiek ook wel, maar het zit vooral tussen de oren. Om je heen gaan mensen op vakantie, sommigen van onze spelers zijn het al. Ook onze trainer Dogan Corneille. En wij, wij moeten nog naar VV Staphorst. Het was wel even goed zo. Volgend jaar moeten we weer scherp beginnen aan het seizoen. VV Noordwijk hoort niet in de Hoofdklasse thuis. Dat leeft bij iedereen. De selectie, de technische staf. Wij horen ook minimaal in de Derde Divisie. De voetbalvereniging Noordwijk hoort in de top van het amateurvoetbal te spelen.”

Staphorst – VV Noordwijk 3-3 (2-2) Staphorst wnv: 6-3 2. Borsboom 0-1, 13. De Jong (e.d.) 0-2, 39. Timmerman 1-2, 42. Mijnheer 2-2, 60. Borsboom 2-3, 90+3 Van ‘t Ende 3-3, 91. Brakke 4-3, 111. Brakke 5-3, 115. Kin 6-3

Rood: Van Raalte (trainer Staphorst)

Noordwijk: Amezrine, Manuputty (67. Duindam), Veerman (97. Degger), Overvliet, Brocker, Dorothea, Goncalves, Hoogerwaard, James (71. Warmenhoven), Borsboom, Wendt

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)