Een echte jongen van de club, die Sten Goosen (26). Komt uit Noordwijk, woont in Noordwijk en speelt al sinds hij op voetbal zit bij SJC aan de Lageweg in Noordwijk. Niet altijd op dezelfde positie, want een aantal jaar geleden was hij het verdedigen zat en is hij de spits geworden. Werken doet hij in Amsterdam. Hij is sinds september blijven hangen bij zijn afstudeerbedrijf Expeditors International, waar hij nu werkt op de Transcon-afdeling. Daar wordt gezorgd dat de goederen in trucks van A naar B worden gebracht in Europa. Wennen is er niet bij, want in deze drukke periode worden er gelijk weken gemaakt van 60/70 uur. Thuis wordt er gelukkig goed voor hem gezorgd, wat hij stiekem wel lekker vindt en wat hij ook regelmatig moet horen van zijn teamgenoten/vrienden… Iets met lunch, geld, een ingepakte tas én niet te vergeten het kerstdiner. Ook houdt Sten niet zo van trainen… en dat is nog zacht uitgedrukt. 

Om maar even te beginnen met een quote van jezelf: “Trainen is voor talentloze”. Dat moet je toch écht even uitleggen. Je vindt trainen niets hè?
,,Nee, ik ben absoluut geen trainingsbeest. Vaak ga ik met frisse tegenzin naar de training haha. Na tien uur op kantoor heb ik vaak niet echt veel zin in een zogenaamd tactische training. Dat valt dan ook wel aan m’n gezicht af te zien. Geef mij maar gewoon partijspel of afmaken op de goal.”

Toch doe je het nog steeds! Al zorgt de afstand naar je werk er soms voor dat je maar net op tijd op de training bent. Roep je daarom dat je wilt stoppen?
,,Dat klopt inderdaad wel. Ik maak lange dagen waardoor ik soms net wel/net niet op tijd op de training kan zijn. Dat is vervelend en heeft soms ook consequenties voor de zondag. Maar tot drie maanden geleden zat ik nog op school en kon ik in principe prima op tijd zijn. Dat is het dus niet. Het drie keer in de week trainen staat me gewoon tegen. Vooral die vrijdagavond. Daarentegen een wedstrijd spelen op zondag vind ik super. Ik ben er dus nog niet uit wat ik ga doen volgend seizoen.”

Ook hoorde ik dat je sinds een aantal jaar wat fitter bent. Heb je mede daardoor ook de switch gemaakt van centrale verdediger naar spits?
,,Ik ben inderdaad een stuk fitter geworden, maar spits was ik daarvoor al in het tweede elftal. De switch had meer te maken met het feit dat ik al te lang in de verdediging stond en ik graag iets anders wilde. De trainer van het tweede zag in mij wel een spits. Vanwege mijn lengte kan ik mijn lichaam goed gebruiken in duels. Dat ben ik toen gaan proberen en dat heeft best goed uitgepakt.”

Je bent 26 jaar… Klopt het dat je brood nog iedere dag voor je gesmeerd wordt?
[begint hard te lachen] ,,Van wie heb je dit? Dat klopt inderdaad. Mijn broodjes worden nog iedere dag gesmeerd door mijn moeder. Ik schaam me er niet voor hoor. Ik heb gewoon een hartstikke lieve moeder! Op de voetbal roepen ze dan gekscherend of ze ook mijn voetbaltas heeft ingepakt en zo, maar dat is dan weer niet het geval. Ik heb het er ook wel zelf naar gemaakt hoor. Ik dik de verhalen graag nog even extra aan, dus heb deze informatie geheel aan mezelf te wijten.”

En heb je een boekhouder? Ik hoorde dat je tot een aantal maanden geleden, toen je nog geen baan had, alle bonnetjes inleverde bij je vader…
,,Haha bedankt jongens. Ik gooide inderdaad de bonnetjes weleens bij m’n vader op tafel om te declareren. Niet omdat ik geen geld had hoor. Ik heb baantjes gehad in het zwembad bij de Hotels van Oranje en bij diverse restaurants op de boulevard van Noordwijk, maar waarom niet?! Het is gewoon makkelijk; er wordt goed voor me gezorgd thuis. Zou het nu nog steeds doen.”

Na de wedstrijd eet je graag een biefstukje hoorde ik. Wordt dat ook je hoofdgerecht met kerst?
,,Nee, met kerst hebben we entrecote.”

Ook lekker! Hoe ziet jouw kerst er verder uit? Geen schoonfamilie waar je op bezoek moet?
,,Nee, klopt. En door dit interview waarschijnlijk in 2017 nog steeds niet… haha. Eerste kerstdag vier ik gewoon thuis. Samen met mijn ouders, broer en zijn vriendin én een lekker kerstdiner. Tweede kerstdag vieren we met familie bij mijn nicht. Geen idee nog wat er dan op het menu staat.”

Dan nu even een vies feitje; Je laat met je scheten altijd een onuitwisbare indruk achter in de kleedkamer heb ik vernomen.
,,Tja, dat doen alle mannen in een voetbalkleedkamer toch? Ook ik inderdaad, maar ben daarin zéker niet de enige. Op dit soort dingen proberen ze je dan te pakken hè?!”

Oh en je zit tijdens de wedstrijdbespreking klaar met de stopwatch? Praat trainer Kees (Zethof red.) te lang?
,,Haha ja, het mooie is dat Kees van te voren nog aankondigt hij het kort en interessant zal houden. Ik drukte dus de stopwatch in om te kijken of dat ook echt het geval zou zijn. Toen hij even stopte, zei hij ‘ho Sten, even de stopwatch op pauze’, waarna hij vervolgens weer doorging en ik de stopwatch weer aan drukte. Staat hij uiteindelijk weer veel te lang te ouwehoeren over dingen die we op de training ook al besproken hebben. Kees kan daar wel om lachen. Hij zegt ook altijd dat er maar 6% van de besprekingen onthouden wordt, dus waarom nog die moeite? Ik onthoud er sowieso niets van, ga liever het veld op.”

 Ook heb je weleens een nachtje geslapen aan de Lageweg. Iets met een playbackavond. Vertel?!
,,Ja, dat is een mooi verhaal. Ik ben toen wakker geworden in de kleedkamer inderdaad. Jaarlijks er is een veilingitem op de veiling van SJC waar men kaarten kan kopen voor de playbackavond in maart. De selectie organiseert die avond en verzorgt dan ook de optredens. Ik was klaar met mijn act en ging naar de kleedkamer om mezelf weer te verkleden maar -en ik weet niet meer precies hoe- werd om 05.00 uur ineens wakker in diezelfde kleedkamer. Iedereen natuurlijk naar huis. Mijn jas hing nog in de kantine, maar niemand was meer echt nuchter dus waarschijnlijk is er gewoon afgesloten en verder niet meer gekeken of er nog iemand was. De deur naar de kantine was dicht, dus ik ben toen via de tussendeur van de sporthal, door de nooduitgang, over een hek naar buiten geklommen. Daar stond ik dan met -5 zonder jas.”

 Kun je niet zo goed tegen drank
,,Nou dat is zeker niet mijn zwakke punt. Vaak kan ik wel wat hebben hoor, maar met de playbackavond gaat er gewoon veel in en dan krijg je dit soort dingen…”

Je bent thuis ook al eens in het verkeerde bed gestapt…
,,Haha in andere interviews werd het nooit zo persoonlijk toch? Is me inderdaad een paar jaar geleden gebeurd ja. Volgens mij waren we toen uit geweest in Noordwijk. Mijn toenmalige vriendin lag naast me in bed en midden in de nacht ging ik naar het toilet. Zij hoorde al wat geluiden en toen ze kwam kijken bleek dat ik de kastdeur open had gedaan i.p.v. de badkamerdeur. Dus de weg gewezen naar het toilet, toen weer terug naar mijn slaapkamer, dacht ik… Ik hoorde ineens mijn ouders keihard lachen en was dus bij hen onder de dekens gekropen. Dat had ik totaal niet doorgehad en zelfs de volgende ochtend ging er nog geen lampje branden. Dat doet dronken slaapwandelen dus met je.”

Kijk je dan wel uit met Oud & Nieuw!? Wat ga je doen?
,,Zeker. Nog geen idee eigenlijk. Meestal met wat vrienden bij iemand thuis, inclusief champagne en oliebollen. Nog niemand heeft het aangeboden voor deze Oud & Nieuw, maar dat zal ongetwijfeld deze week gaan komen.”

Wat zijn je goede voornemens voor 2017?
,,Ik weet nog niet eens wat ik met Oud&Nieuw ga doen, laat staan m’n voornemens voor 2017! Uhm… een trainer [volgend seizoen Sjaak Polak red.] die twee keer in de week gaat trainen misschien? Verder zou ik graag mijn eigen huisje willen in Noordwijk of Amsterdam. Dat wordt hoogste tijd. Maar ik werk pas sinds vier maanden fulltime, dus eerst nog even sparen. Op werk gaat het allemaal goed en de liefde ja, dat valt niet te plannen hè!”

Fijne feestdagen voor jou en ook voor alle lezers, tot volgend jaar!

POPULAIRE BERICHTEN