width=

Pas 19 jaar is Loyd van der Wilden. UVS, ADO Den Haag en Feyenoord achter zich, nu voetballend in de Tweede Divisie bij VVSB op de Boekhorst met het uiteindelijke doel om profvoetballer te worden. Weinig uitgaan, geen alcohol, focus op de wedstrijden: Loyd is nooit anders gewend en wil ook niet anders.

Zijn opleiding staat ook nog eens in het teken van sport. Hij studeert namelijk aan het Johan Cruyff College in Amsterdam. Met deze opleiding kan hij alle kanten op. Van sportdocent, tot werken in een sportschool of het geven van trainingen. Loyd oefent daar nu al voor op de maandagavond bij VVSB. Daar assisteert hij bij de training aan de F-pupillen.

Naast de voetbal en zijn studie zorgt Loyd er ook nog voor dat zijn buurtbewoners in Leiden wekelijks de post in de brievenbus ontvangen. Verder is hij erg close met zijn familie: Twee broers en een zus plus aanhang en een neefje voor ome Loyd. In het weekend pikt de Leidenaar, naast een doelpuntje, ook weleens een stapavond als Vunzige Deuntjes (zijn lievelingsmuziek) in de Geboeders De Nobel mee. Oh, en niet te vergeten: Hij heeft sinds kort een vriendinnetje. Druk, druk, druk!

Je bent helemaal ingeburgerd bij VVSB? Je hebt zelfs je vriendinnetje op de club leren kennen.

,,Dat klopt, sinds ongeveer twee maanden zijn Sofie en ik een stel. Bij de eerste competitiewedstrijd tegen de Dijk was zij er ook samen met een vriendinnetje. Het zusje van haar vriendin was ballenmeisje. Toen ik gewisseld werd hoorde ze mijn naam en heeft ze me vervolgens opgezocht op Instagram. Daar zijn we aan de praat geraakt. Pas bij de feestweek in Noordwijkerhout hebben we elkaar voor de eerste keer gezien en sindsdien hebben we het erg leuk samen.”

Wat is er anders bij VVSB en hoe komt het dat je het zo naar je zin hebt hier?

,,Niet zozeer anders denk ik, maar wel erg sfeervol. Iedereen gaat leuk met elkaar om en de mentaliteit is goed. Zo zijn er natuurlijk wel een aantal dingen die ik voorheen nog niet heb meegemaakt met teams waar ik heb gespeeld. Een voorbeeld daarvan is dat ik in de eerste uitwedstrijd van VVSB naar Tiel (TEC red.) bier en Bacardi in de bus zag staan om op de terugweg te drinken. Dat soort dingen heb ik bij ADO en Feyenoord nooit meegemaakt, dus stond ik wat raar van te kijken.”

,,En die boete pot hè…. Volgens mij hebben ze die alleen bij VVSB. Als je iets vergeet, te laat komt enz. moet je twee euro in de pot doen en aan het eind van het seizoen organiseren we daar een uitje van. Tim de Rijk is de penningmeester en houdt een boekje bij met daarin de boetes en zorgt ervoor dat degene die twee euro moet betalen dit ook echt doet. Eerlijk van hem is dat ie ook z’n eigen boetes gewoon opschrijft en betaalt. Dario (Lovecchio red.) sponsort de pot al aardig.”

Nu je weer zo lekker dichtbij huis voetbalt komt er altijd veel familie kijken zeker?

,,Ja, heel gaaf! Ze zijn er eigenlijk altijd bij. Niet alleen bij VVSB, maar hiervoor bij m’n andere clubs ook. Mijn ouders zijn er sowieso uit en thuis altijd bij. Zij zijn toen ik in de C2 bij ADO speelde ook mee geweest naar toernooien in Frankrijk, Italië enz. Dan maken ze er een leuk uitje van. Ook opa en oma, broers, zus en vrienden komen nu regelmatig kijken bij de wedstrijden. Zo moest ik bij de bekerwedstrijd tegen Katwijk bijvoorbeeld 24 kaarten regelen, dat geeft wel aan hoe betrokken ze zijn. Erg leuk!”

Is je grootste fan je kleine neefje? Hij heeft een shirt met jouw naam erop…

,,Ja, Thijs. Hij is nu acht jaar en helemaal voetbalgek. We voetballen soms samen in huis en hij komt ook vaak bij de wedstrijden kijken samen met mijn broer en zijn vriendin. Hij heeft een trainingspak gekocht van VVSB, waar mijn naam achterop staat. Iedere keer als hij scoort krijgt ie een euro van me!”

Over grote fans gesproken. Er is zelfs iemand met jouw initialen als tattoo op z’n arm?

,,Haha je bent goed geïnformeerd. Dat heeft niet zozeer te maken met voetballen, maar meer met onze band als vrienden. Er is inderdaad één vriend, Sven Kokkedee, die heeft de initialen van zijn zes beste vrienden op zijn arm getatoeëerd in Chersonissos. Drie vrienden twee jaar geleden op de ene arm en afgelopen zomer ben ik daar, samen met nog twee goede vrienden, bijgekomen op zijn andere arm.”

Heb je zelf eigenlijk tattoos?

,,Nee, maar wil er wel graag één. Iets wat je ziet bij veel voetballers: Twee van die zwarte strepen op mijn arm. Maar liever wil ik iets met een betekenis. Ik denk iets over m’n ouders in het Spaans.”

Vanwaar Spaans?

,,Ik vind dat gewoon een hele mooie taal. Ik zou willen dat ik Spaans was… Al kan ik mensen met m’n donkere uiterlijk best laten geloven dat ik uit Spanje kom. Klinkt toch net even wat interessanter hè?”

Je rijdt met een aantal jongens uit Leiden mee. Je raakt in de stress als ze je te laat ophalen?

,,Ik rijd vanuit Leiden inderdaad met Tommy (Bekooij red.), Jelmer (Vijlbrief red.) en Sven (Verlaan red.) mee. En vaak als Sven rijdt kan het nog weleens gebeuren dat hij te laat is. Ik houd er totaal niet van om te laat te komen en ga dan ook altijd wel op tijd weg. Als hij me dus ophaalt kan ik nog weleens zenuwachtig worden ja.”

 

Even tussendoor… Je bent voor Ajax, maar je komt wel altijd in je Feyenoordbroek naar VVSB. Hoe zit dat?

,,Ik heb dat pak van mijn jaar bij Feyenoord en het zit gewoon super lekker. Ik heb het bijvoorbeeld ook aan met post bezorgen. Ik ben dan wel voor Ajax, maar het is niet zo dat ik Feyenoord helemaal niet volg. Al hoop ik natuurlijk wel dat Ajax kampioen wordt.”

En over Vunzige Deuntjes, die muziek is helemaal jouw ding!

,,Jazeker. Bij dat evenement in de Nobel in Leiden ben ik vaak te vinden. Heerlijk die muziek! Mijn lievelingsradiozender is dan ook FunX, waar ze ongeveer dezelfde muziek draaien. Ook in de kleedkamer komt deze muziek voorbij. Mitchell (Theuns red.) is onze kleedkamer DJ en hij doet dat best goed.”

Kun je een beetje dansen?

,,Ja, dat hoort bij die muziek. Het ligt er natuurlijk wel aan of ik op een feestje met mijn ouders ben of met vrienden. Met mijn ouders zal ik niet zo snel helemaal losgaan wat dansen betreft. Maar tijdens een stapavond met vrienden bij bijvoorbeeld Vunzige Deuntjes zul je mij zeker wel op de dansvloer zien.”

Lukt dat wel zonder alcohol… Je drinkt geen alcohol, maar alleen Spa Blauw.

,,Klopt. Ik heb geen alcohol nodig om het leuk te hebben, zoals veel mensen wel denken. Ik heb dat vanwege de voetbal eigenlijk nooit gedronken en aangezien ik gewoon fit wil blijven, kan ik prima stappen met Spa Blauw. Irritant als mensen dat vooroordeel hebben dat het zonder alcohol niet gezellig kan zijn… Ik ga echt niet om half drie naar huis en ben vaak aan het einde van de stapavond nog het meest fit!” 

Volgens mij ben je ook best wel heel erg ijdel?

(Begint te glimlachen): ,,Dat is inderdaad wel zo. Ik houd ervan om er goed uit te zien. Zowel qua kleding als mijn haar. Mijn ouders hebben een grote kapperszaak in Voorhout: Haarmode Francine, dus ik heb altijd goede producten om mijn haar te verzorgen. En zo ga ik ook weleens een dagje shoppen met mijn vriendin Sofie in Amsterdam. Zij heeft iets met mode gestudeerd, maar adviseren hoeft niet hoor haha dat kan ik prima zelf.”

Houd je de laatste modetrends dan ook extra goed in de gaten?

,,Ja, ik houd de laatste trends zeker goed in de gaten. ETQ vind ik een gaaf merk en ook Zara is altijd goed. Ik zou mijn stijl omschrijven als classy, maar toch stoer.”

Je staat ook model voor merken zag ik op Instagram. Een modellen carrière op de loer?

,,Haha nee, ik sta nergens ingeschreven. Een vriend van m’n broer startte zijn eigen merk Karakter Wear en daar stond ik weleens model voor. Afgelopen maand heb ik voor de eerste keer een fotoshoot gehad voor het sportkledingmerk van Tim Krul: Peak. Ik zou dit op zich wel vaker willen doen, maar de focus ligt nu vooral op voetbal en school.”

Maar dan de keuze: Voetbal- of modellen carrière?

,,Zonder twijfel voetbal! Daar is als man ook meer geld in te verdienen. Ik wil profvoetballer worden.”

Lees ook: ‘Simone vraagt door bij.. Ivailo Staal (FC Rijnvogels)’

Tekst: Simone Disseldorp

POPULAIRE BERICHTEN