SJC werd gisteravond door RKAVV hardhandig uit de nacompetitie gekegeld. Met de uitschakeling kwam een einde aan het verblijf van trainer Laurens Mouter aan de Lageweg. De 62-jarige oefenmeester vertrekt na drie seizoenen naar Teylingen.

Mouter kijkt ondanks het verlies terug op een heel goed seizoen en roemt zijn ploeg. ,,We hebben prachtige wedstrijden gespeeld. Alle toppers hebben we verslagen. In die wedstrijden speelden we ook ons beste voetbal.”

Ook Jordy Groot als Vincent Solleveld kijken met tevredenheid terug. ,,Meer zat er denk ik niet in”, zegt linksachter Solleveld. ,,We hebben een fantastisch seizoen gespeeld en ik had graag nog een weekje doorgevoetbald. Maar tegen OFC hadden we het waarschijnlijk ook niet gered.” Groot beaamt dat. ,,Het was een heel goed seizoen met mooie wedstrijden. RKAVV is terecht door. Zij waren vooral slimmer, fysiek sterker en maakten de kansen wel af.”

Ondanks dat SJC lange tijd mee leek te doen om de titel is volgens Mouter Magreb ’90 de terechte kampioen. ,,Wij hadden daar een paar weken geleden niets te vertellen.”

Mindere goden

Belangrijke punten werden vooral tegen mindere goden gemorst zoals Nieuwkoop, Neptunus en PFC. Ook Groot beseft dat zijn ploeg het daar heeft laten liggen. ,,Als ik het mij goed herinner, konden we bij winst op Nieuwkoop op twee punten van Magreb komen. Toen we daar verloren, was de titelstrijd over en was het vooral richten op de nacompetitie.” Mouter: ,,Nieuwkoop-uit was dramatisch, onze slechtste wedstrijd van het seizoen.” Solleveld denk terug aan de twee nederlagen tegen Neptunus. ,,Tel die erbij op en je was heel dichtbij gekomen.”

Is het niet wrang dat het juist in de belangrijkste wedstrijden misging? ,,Dat heeft te maken met het proces. We konden dat goede voetbal nog niet elke week brengen dit seizoen. Maar dat geeft niets. Ik weet zeker dat deze ploeg volgend nog beter wordt, als Tom van Ruiten weer fit is en Dandy Steenvoorden terug op zijn oude niveau is. Dan speelt SJC gewoon weer bovenin mee en zijn ze weer een jaar sterker.”

Met weemoed kijkt Mouter terug. ,,Ik heb een prachtige tijd gehad hier. SJC is een fantastische club. Ik had het voorrecht te mogen werken met een gretige groep. We wilden naast de oudere garde wat jonge eigen jongens inpassen. Dat is denk ik goed gelukt. Er staat nu een goede mix, die nog jaren meekan.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Johanna Wever

POPULAIRE BERICHTEN