SJC baart dit seizoen wekelijks opzien met grote uitslagen. De ploeg van coach Laurens Mouter scoort aan de lopende band, maar krijgt ook redelijk veel goals tegen. Zondag leverden de Noordwijkers voor eigen publiek echter een onderhoudende wedstrijd af, waarin met 2-0 werd gewonnen van VELO. Vooral het houden van de nul stemde Mouter tevreden.

De wedstrijd was er duidelijk één met twee gezichten. SJC dicteerde de eerste helft en na rust deed VELO dat. ,,De eerste helft wisten wij steeds de vrije man te vinden, ook omdat VELO niet goed druk zette. Na een half uur gaf linksback Vincent Solleveld een mooi steekpassje op Dandy Steenvoorden, die de keeper met een mooi lobje verschalkte.”

Na rust moest Mouter lijdzaam toezien hoe zijn ploeg in de problemen geraakte. Billenknijpen, noemde hij het. ,,Zij gooiden een extra spits erbij en begonnen ons af te jagen. Daar hadden we veel moeite mee. We wisten niet meer via het middenveld de aanval te bedienen. Wellicht kwam dat omdat Tom van Ruiten en John Hoogeveen niet meededen.” Vijf minuten voor tijd kopte Mike Verhoek uit een corner de verlossende 2-0 binnen. Daarna liet SJC volgens Mouter nog kansen op meer onbenut.

In verliespunten is SJC de huidige nummer drie en draait het dus mee in de top van de competitie. Nog voor de winterstop gaan de Noordwijkers hun werkelijke kracht ondervinden, weet Mouter. ,,Het wordt een interessant einde van de eerste seizoenshelft. Volgende week spelen we tegen Portugaal en daarna krijgen we met HMSH, Magreb ’90 en Nieuwerkerk drie toppers. Die laatste twee ploegen zijn de gedoodverfde titelfavorieten.”

Mouter tot besluit: ,,Maar er is maar één bal en er staan altijd 22 jongens op het veld. Onze kwaliteit is dat we altijd scoren, hoewel we de boel vandaag goed dichttimmerden.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)