,,Jij…krijgt…die…lach niet van mijn gezicht”, zingt de hele spelersgroep van SJC in koor mee. Het lied van John de Bever knalt uit een box, die voor het gemak net buiten de kleedkamer is neergezet. Nog tot ruim een half uur na de wedstrijd tegen Rohda Raalte zitten alle spelers buiten met elkaar te kletsen, nog niet gedoucht, drankje in de hand. Alles gaat op z’n elfendertigst. SJC won eigenlijk met vrij weinig moeite van hoofklasser Rohda Raalte in de nacompetitie (3-0). En dat smaakt lekker.

De Noordwijkers toonden donderdag al hun emotie in de positieve zin van het woord. Toen werd FC Boshuizen op de Lageweg verslagen en plaatste SJC zich voor de finale van de nacompetitie. De ploeg ging los alsof het al gepromoveerd was. Maar iedereen wist toen ook: eerst Rohda Raalte nog. En wat wisten ze van die ploeg? Een elftal uit de Hoofdklasse, vechtend voor lijfsbehoud, won van Tubantia en Longa ’30 in de nacompetitie. Maar qua niveau was het moeilijk inschatten voor SJC.

Droomstart
Na ruim een kwartier was één ding duidelijk. SJC hoefde weinig te vrezen. De Noordwijkers kenden een absolute droomstart toen Dandy Steenvoorden na ruim vijf minuten op links werd weggestuurd. Waar iedereen dacht dat hij in het strafschopgebied terug zou kappen om de bal af te leggen, ging de buitenspeler voor eigen succes. Via een streep met zijn linker zorgde Steenvoorden voor een fraaie 1-0.

Nog geen tien minuten later combineerden Raymond van Heijningen en Stef van der Zalm met elkaar in het strafschopgebied, bleek de laatste niet zelfzuchtig en zag hij Sten Goosen vrij voor de goal staan. De spits hoefde de bal alleen nog binnen te tikken en deed dat zonder problemen. Kwartier gespeeld en SJC al op 2-0. Het enige gevaar uit het oosten kwam van Lars van Schooten die een corner bijna in één keer in het doel schoot. Doelman Kevin Schelvis lette echter goed op. Klein smetje was het uitvallen van Steenvoorden na een kwartier. Na een tik op z’n enkels kon de rappe aanvaller niet meer verder.

DSC01937-bewerkt                            De 2-0 is in de maak: Stef van der Zalm speelt de vrijstaande Sten Goosen in

,,Je weet eigenlijk totaal niks van ze”, geeft middenvelder Stef van der Zalm toe. ,,Hoe goed zijn ze? Is het niveau daar hoger of is het hetzelfde als hier? We kwamen vrij snel op 2-0. Maar we konden toch niet snel genoeg de 3-0 vinden. Ik hoorde sommigen al zeggen: ‘ik dacht dat de 2-1 eerder zou vallen dan de 3-0.'” SJC kreeg het in de tweede helft inderdaad een stukje lastiger. Met name de eerste twintig minuten vocht Rohda Raalte nog voor de laatste kans(en) en moest Verhoek nog een keer redding brengen op de lijn.

Toch waren de grootste kansen weer voor SJC. Martijn Walter stuitte in één aanval twee keer op doelman Jens Veldwachter, die zijn goal goed klein hield. Goosen was met een krul naar de kruising nog het dichtste bij de misschien wel bevrijdende 3-0, maar weer redde Veldwachter knap. Uiteindelijk was het, de dit seizoen al excellerende, Van der Zalm die SJC een fantastische uitgangspositie verschafte voor de return in Raalte. ,,Echt een lekkere ontlading die 3-0″, krijgt ook Van der Zalm de lach niet van zijn gezicht. ,,Dat is lekker met het oog op volgende week. Ik moet zeggen dat ik Raalte qua niveau een goede eersteklasser vond. Ik vond ons beter, we waren veel effectiever. We zijn amper in gevaar geweest.”

DSC01930-bewerkt                                       Sten Goosen torent hoog boven zijn directe tegenstander uit

SJC ligt vanwege de 3-0 overwinning op koers voor de Hoofdklasse. In toch al een historisch seizoen. De overwinning is alweer de vijftiende winstpartij op een rij. ,,Ongelooflijk hè? Gekkenhuis. We nemen dit gevoel mee naar volgende week”, stelt Van der Zalm. ,,We gaan met een gerust hart tweeënhalf uur in de bus zitten naar Raalte. Dan hopen we daarna een hele leuke en lange busreis naar huis te maken.”

SJC – Rohda Raalte 3-0 (2-0). 6. Steenvoorden 1-0, 12. Goosen 2-0, 83. Van der Zalm 3-0.

SJC: Schelvis, Sloos, Verhoek, Verweij, Van Duyn, Van Heijningen (80. Barkel), Groot, Walter, Van der Zalm, Goosen (75. Broekhof), Steenvoorden (15. Al Tamimy)

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude