Het voetballen gaat SJC in de Hoofdklasse goed af. Alleen de laatste weken wordt de Noordwijkse formatie mager beloond en krijgt het lang niet altijd de rechtmatige buit. Vorige week behaalden de zwart-witten een punt het hoog geklasseerde JOS/Watergraafsmeer, maar dat voelde als een nederlaag vanwege de late tegentreffer. Na vier wedstrijden geen overwinning te hebben behaald, wonnen de Noordwijkers in het Gelderse Wijchen met 1-3 van Alverna en deed het goede zaken op de ranglijst. Door de overwinning klimt SJC van de dertiende naar de achtste plaats.

SJC bewees zichzelf een goede dienst met een overtuigende overwinning op Alverna. Het goede vertoonde spel werd dit keer wel omgezet in een overwinning. De Noordwijkers konden zodoende op de lange terugreis vanuit Wijchen genieten van de drie verdiende punten. Op de overwinning van de zwart-witten was volgens David Verweij niets af te dingen.

„We zeiden tegen elkaar dat als we zo spelen als we de laatste weken doen, de punten vanzelf komen. Alleen tegen Woezik zakten we echt door de ondergrens. We bleven daarna ons eigen spel spelen en dat betaalde zich uit tegen Alverna. Het zegt genoeg dat zij maar één keer bij ons doel zijn geweest en dat was toen ze scoorden. Verder waren wij de baas op het veld.”

Standaardsituatie
David Verweij had een belangrijk aandeel in de overwinning van de Noordwijkers door twee doelpunten voor zijn rekening te nemen. De Lissenaar in Noordwijkse dienst, die vorig jaar seizoen een uitstekend debuutseizoen kende en zelfs topscoorder werd als verdediger, etaleerde zijn klasse door twee keer te scoren met het hoofd uit een standaardsituatie.

„De standaardsituatie is een wapen van onze ploeg. Voor mij was het ook alweer een tijdje geleden dat ik gescoord had. Er werden al grapjes gemaakt: ‘ik dacht dat jij kon koppen’, zeggen ze dan. We besteden veel aandacht aan standaardsituaties op de training. We hebben jongens in de ploeg die de bal kunnen neerleggen waar ze willen. Bij m’n eerste goal legde Timo Ruigrok, na een afgeslagen corner, de bal panklaar neer bij de tweede paal en ik sprong hoger dan mijn twee tegenstanders. Daardoor kon ik van dichtbij binnenkoppen.”

,,Bij mijn tweede doelpunt kreeg ik wederom een bal op maat van Timo en kopte ik de bal tegen de touwen.” Sten Goosen completeerde het trio aan doelpunten bij de Noordwijkers.

Teamspeler
Het siert David Verweij als voetballer dat hij de aangever van zijn beide doelpunten in het zonnetje zet. De sterke verdediger is een teamspeler pur sang. Over zijn eigen optreden dit seizoen is de Lissenaar gematigd tevreden. „Ik speel redelijk. Vorig seizoen was het natuurlijk zowel in teamverband en persoonlijk gezien fantastisch. Het verwachtingspatroon is daardoor wel toegenomen. Ik wil de lijn van vorig seizoen doortrekken en mezelf blijven ontwikkelen.”

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)