,,Het is nog niet over”, zei SJC-coach Laurens Mouter twee weken geleden. Nu staat Mouter bekend als een rasoptimist, maar inmiddels blijkt er toch nog een kern van waarheid in zijn woorden te zitten. SJC won, weliswaar moeizaam, met 2-1 van Poortugaal en profiteerde optimaal van het gelijkspel van koploper Magreb ’90. Het onderlinge verschil werd teruggebracht tot vijf punten.

,,Het is leuk dat we de komende weken nog ergens om spelen”, stelt middenvelder Martijn Walter. ,,Het houdt ons ook scherp. We zijn al verzekerd van de nacompetitie. Als je dan eerst vijf wedstrijden om niets speelt, dan begin je ook niet scherp aan de nacompetitie.”

Tegen Poortugaal ging het niet van een leien dakje, geeft Walter toe. ,,We kwamen al heel snel met 0-1 achter. Dat was een cadeautje van de scheidsrechter, die er als enige een strafschop in zag. We hebben ons daarna goed herpakt en gingen met 2-1 de rust in. De tweede helft gingen zij 1 op 1 spelen. We hebben nog wel wat kansen gehad om de score uit te breiden, maar dat lukte niet. Toen hebben we hem over de streep moeten trekken. Het belangrijkste was winnen en dat hebben we gedaan.”

Schadevrij kan SJC zich opmaken voor een cruciaal slot van de competitie. De komende drie weken treffen de Noordwijkers achtereenvolgens VELO, Nieuwerkerk en Magreb ’90, allemaal ploegen uit de top vier. Het wordt buigen of barsten. ,,Ik heb er vertrouwen in”, zegt Walter. ,,Het belangrijkste is dat we strijd leveren. Dan kunnen we van iedereen winnen.”

Archieffoto: Johanna Wever

POPULAIRE BERICHTEN