SJC heeft zaterdagavond een knappe uitzege op Alcides geboekt. In ondertal kwamen de Noordwijkers toch winnend uit de strijd: 0-1. Ook voor Foreholte was er een overwinning op vreemde bodem.

SJC kon na twee ruime nederlagen wel weer een zege gebruiken en vooral de manier waarop de driepunter tot stand kwam, zal het vertrouwen een impuls hebben gegeven. De zwart-witten kregen in het openingskwartier na rust een grote kans (redding doelman Lex Hoogervorst) en een rode kaart te verwerken. Toch was het Xavi Noltenius van Elsbroek die na 62 minuten zijn ploeg op voorsprong bracht: 0-1. Het bleek goed voor de winnende goal en daarmee een lekkere terugreis vanuit Meppel.

Tweede akte in Wateringen
Valken ’68 reisde voor iets meer dan 45 minuten af naar Wateringen. Het uitduel met VELO werd twee weken terug halverwege bij een 2-0-stand gestaakt vanwege een blessure van de scheidsrechter. VELO liep uit naar 3-0, maar toch weigerden de Valkenburgers zich gewonnen te geven.

Een door de wind gedragen corner van Huig van Duijn viel in één keer binnen en vervolgens tekende Bas van Delft met het hoofd voor de 3-2. Die laatste goal viel in blessuretijd, waardoor Valken ’68 geen tijd meer resteerde om op zoek te gaan naar de gelijkmaker.

Opnieuw 3-1 voor Foreholte
Tweedeklasser Foreholte lijkt de weg omhoog te hebben gevonden. De ploeg van Mario Koswal won op bezoek bij FC Oudewater en dat was de tweede 3-1-zege op rij.

Swen Veenstra bracht Foreholte uit een penalty al vlot op voorsprong en dat bleek de enige treffer van de eerste helft. Kort na rust kwam RVC ’33 op gelijke hoogte en vervolgens was het even wachten op nieuwe goals. Foreholte voerde naarmate de tweede helft vorderde de druk op en werd daarvoor in de 76e minuut beloond via een goal van Ivo Smits: 1-2. Diep in blessuretijd stelde Rick Brabander de eerste Voorhoutse uitzege van het seizoen veilig.

Alcides – SJC 0-1 (0-0)
Goal: Xavi Noltenius van Elsbroek

VELO – Valken ’68 3-2 (2-0)
Goals: Huig van Duijn, Bas van Delft

FC Oudewater – Foreholte 1-3 (0-1)
Goals: Swen Veenstra, Ivo Smits, Rick Brabander