Ook Dirk Draijer gaat volgend seizoen spelen voor SJC. Hij maakt daarmee dezelfde stap als ploeggenoot Moatasim El Yaakoubi. Draijer krijgt volgend seizoen niet te maken met Martijn van Trigt, die stopt bij de vierdedivisionist. Mark Turk heeft wel verlengd.

Draijer is bezig aan zijn tweede seizoen bij Noordwijk, waar hij zich niet voor langere tijd tot basisspeler heeft kunnen ontpoppen. De lange verdediger dreigde vorig seizoen te moeten vertrekken, maar verdiende alsnog een langer verblijf.

“Na de winterstop kreeg ik te horen dat mijn contract toen niet zou worden verlengd. Dat heeft bij mij wel wat getriggerd, je wilt natuurlijk niet na een jaartje al weg”, vertelde Draijer in november tegen VIDB. “Ik heb veel aan Kees (Zethof, red.) gevraagd wat ik moest verbeteren om er wel bij te zitten. Daar heb ik aan gewerkt en dat betaalt zich nu uit.”

Draijer begon in oktober en november zes keer in de basis, maar verdween daarna weer wat buiten beeld. Eerder was hij actief voor tweedeklasser DIOS.

Vertrek Van Trigt
Trainer Marcel IJzendoorn raakt voorin wel wat ervaring kwijt. Van Trigt keert namelijk na vier seizoenen op de Lageweg terug naar ROAC. De aanvaller was een vaste waarde op de linkervleugel.

“Het was zeker een moeilijke keuze want ik vind het echt jammer om te stoppen bij SJC”, vertelt Van Trigt op de clubsite. “Een mooie club waar ik het heel erg naar mijn zin heb gehad. Maar ik heb een weloverwogen beslissing genomen. Op dit niveau alle wedstrijden spelen levert mij steeds vaker fysieke problemen op. Eerst was het vooral mijn rug  en komen er meer probleempjes om de hoe kijken.”

Middenvelder Turk gaat wel door bij SJC, al was dat geen vanzelfsprekendheid. “Eerlijk gezegd heb ik getwijfeld  of er volgend seizoen voor mij een acceptabele rol is weggelegd. Het vertrouwen vanuit Marcel en de TC en gesprekken met medespelers hebben mij er uiteindelijk toe doen besluiten om bij SJC te blijven voetballen.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: SJC kort voor tijd naar zege op Hollandia via benutte strafschop

POPULAIRE BERICHTEN