Dandy Steenvoorden hield even zijn hart vast toen hij vorige week in het duel bij Nieuwerkerk opeens pijn in zijn knie voelde. Gezien zijn voorgeschiedenis met blessureleed begonnen bij de topscorer van SJC meteen de alarmbellen te rinkelen. Inmiddels is duidelijk geworden dat de schade meevalt. Steenvoorden hoopt na de winterstop weer van de partij te zijn.

,,Er is een aanhechting van de meniscus geïrriteerd”, zegt de 24-jarige Noordwijker in gesprek met VIDB. ,,Voor mij is dat goed nieuws, want ik ben al twee keer geopereerd aan mijn meniscus. Ik ben dus heel blij dat er niets kapot is.” Steenvoorden is dit seizoen op dreef voor SJC. Hij tekende al voor tien goals, een bijzonder goed gemiddelde voor een vleugelaanvaller.

Steenvoorden miste zondag de met 2-1 gewonnen topper van Magreb ’90 en moet ook de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar bij HMSH aan zich voorbij laten gaan. ,,Als je dan toch een blessure hebt, kun je hem beter nu hebben”, bekijkt hij het positief. ,,Het komt voor mij niet slecht uit dat de winterstop in zicht is. Ik kan nu rustig naar mijn herstel toewerken. Het voelt inmiddels ook al een stuk beter.”

De snelle aanvaller speelde in de jeugd twee seizoenen voor Haarlem. Ook toen werd hij geteisterd door blessureleed. Steenvoorden brak in het tweede jaar zijn middenvoetsbeentje. Aan het einde van het seizoen diende hij de jeugdopleiding te verlaten en keerde hij terug naar SJC.

Tekst: Hennie van de Weerd

Foto: Johanna Wever

POPULAIRE BERICHTEN