SJC verkeert in zwaar weer. Tegen SDO werd de Noordwijkse ploeg weggecounterd en verloor het thuis met 0-4. De ploeg uit Bussum liet de Noordwijkers het spel maken, maar stond als een blok te verdedigen. SJC liep hardhandig in de val.

Nadat Richard Versteden halverwege de eerste helft na een mooie combinatie naast had geschoten, ging het mis voor de Noordwijkers. Eerst viel John Hoogeveen geblesseerd uit en zo’n tien minuten voor het rustsignaal viel de 0-1, na een te korte terugspeelbal van Bart Zonneveld. Toen ook nog in de blessuretijd de 0-2 werd gemaakt, viel eigenlijk al het doek voor SJC.

Lek

,,Op die twee momenten gaan we lek, ja”, verzuchtte trainer Kees Zethof. ,,Zo slecht speelden we niet het eerste halfuur. Toen kwam die te korte terugspeelbal van Bart Zonneveld en stonden we opeens met 0-1 achter. Dat terwijl we bijvoorbeeld via Versteden zelf op 1-0 hadden kunnen komen. Echt waar, dan had de wedstrijd er heel anders uit kunnen zien.”

Trainer Zethof doelde daarmee op het spelsysteem van SDO. Na de 0-1 konden de bezoekers lekker achterover hangen en vertrouwen op de snelheid van twee rappe buitenspelers. Het was ouderwets countervoetbal. Zethof: ,,Na rust hebben we minder gecreëerd. Een schot van Verhoek en een kansje bij de tweede paal van Versteden. Zij hielden de ruimtes klein en nodigden ons uit om op hun helft te komen voetballen. Vergeet niet dat SDO gewoon een goede ploeg heeft.”

Aankijken

Voor de tweede wedstrijd op rij probeerde Zethof Jordy Groot uit op het middenveld. De 26-jarige voetballer begon als linksbuiten in de hoofdmacht, zakte vervolgens af richting de defensie en speelt nu dus weer op het middenveld. Zethof is er nog niet over uit of het een blijvertje is. ,,Ik ben hier nu een x aantal weken bezig en dan probeer je nog wat uit. Ik ga na twee wedstrijden nog niet zeggen of het een succes is of niet. Laten we het eerst een paar wedstrijden aankijken.”

De speler in kwestie moet nog wennen aan zijn nieuwe rol. ,,Het is een nieuwe plek voor me. Vandaag kwam ik niet veel aan de bal.” De nieuwbakken middenvelder was in zijn geheel niet te spreken over de wedstrijd. ,,We misten scherpte. En als zij dan countervoetbal spelen, krijg je het moeilijk. Daarnaast kregen we weer goals tegen in de slotminuten van beide helften. Dat was vorige week ook zo, toen Nieuw Utrecht diep in de blessuretijd de 4-4 maakte. We misten ook een stukje communicatie in de verdediging bijvoorbeeld. En met het wegvallen van John Hoogeveen misten we ook een aanjager. Maar uiteindelijk ligt het niet aan één of twee spelers. Je doet het met het hele team.”

Tekst: Frank Venema