,,Ik vind dat wij sowieso alle ploegen onder ons op de ranglijst moeten kunnen hebben”, vertelde Dandy Steenvoorden na afloop van de 0-2 zege bij Olympia. De Noordwijkers waren dus aan hun stand verplicht te winnen en deden dat in Gouda ook door goals van Juriaan van Duyn en Steenvoorden zelf. Laatstgenoemde gaf toe dat het geen heel spetterend optreden van SJC was geweest.

Steenvoorden vindt dat SJC bij de topploegen van de Eerste Klasse B hoort, al is er een flink gat met IFC en Boshuizen ontstaan. ,,Maar van IFC hebben we gewonnen en Boshuizen hebben we het heel moeilijk gemaakt”, stelt Steenvoorden.

Dat SJC niettemin op gepaste afstand staat van de titelkandidaten, is het gevolg van vele misstappen tegen laagvliegers. Zover lieten de Noordwijkers het in Gouda niet komen, al is Olympia natuurlijk geen kleintje in 1B. De thuisploeg had bij winst SJC kunnen passeren op de ranglijst, wel met een wedstrijd meer gespeeld.

DSC04665-bewerkt                                 Juriaan van Duyn, de maker van het openingsdoelpunt, aan de bal

SJC liet geen grootse indruk achter, maar dat maakten de omstandigheden volgens Steenvoorden ook niet mogelijk. ,,Het veld was echt dramatisch en de wind stond dwars over het veld. In de eerste helft kregen we niet echt grip. Zij hadden licht het initiatief, zonder overigens tot echt grote kansen te komen.”

SJC nam via Juriaan van Duyn een voorsprong. De verdediger werkte een voorzet van Abbas Al Tamimy binnen. Steenvoorden noemde dat ‘een beetje een klutsgoal’.

Steenvoorden vond SJC in de tweede helft een betere indruk maken. ,,We hadden de wind nu mee en kregen meer controle. Zij speelden vooral de lange bal, maar wij hebben achterin Mike Verhoek en die kopte alles weg. Olympia kreeg nog wel een grote kans, na een te korte terugspeelbal van Rick van Dijk. De spits omspeelde onze keeper Kevin Schelvis, maar miste vervolgens voor open goal. Dat gebeurde bij 0-2. Als die bal er in was gegaan, had het nog een spannende slotfase kunnen worden.”

DSC04784-bewerkt                                Dandy Steenvoorden was opnieuw doeltreffend en tekende voor de 0-2

SJC herstelde zich met de zege van de nederlaag van vorige week tegen VELO, de eerste sinds september. Steenvoorden plaatste die verliespartij in perspectief. ,,Tegen VELO hebben we het altijd moeilijk en niet voor niets leden we bij hun ook onze laatste nederlaag voor die reeks. We hadden wat positiewisselingen en dat kwam de stabiliteit niet ten goede. Deze overwinning was absoluut heel belangrijk. Het staat achter ons heel dicht op elkaar. Om aansluiting en kans te houden op de derde plek, moesten wij winnen. Gelukkig is dat gelukt.”

Vorige week tegen VELO scoorde Steenvoorden op prachtige wijze, maar ditmaal kwam zijn goal niet voor de schoonheidsprijs in aanmerking. ,,Benji Broekhof ging op rechts een keer of drie zijn tegenstander voorbij, maar elke keer kwam zijn mannetje terug. Uiteindelijk kwam de bal voor en schoot ik ‘m met links, heel lafjes, binnen.”

Al met al is Steenvoorden niet ontevreden over zijn eigen recente prestaties. ,,Ik had aan het einde van 2015, vlak voor de winterstop, die hamstringblessure. Maar ik ben daarvan hersteld en voel me steeds sterker worden. Het gaat eigenlijk steeds beter.”

Foto’s: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)