Een donderslag bij heldere hemel was het al niet meer, want promotie lag sinds vorige week redelijk in de lijn der verwachting, maar dat maakte de vreugde er bij SJC niet minder om. Ruim driehonderd doldwaze supporters, spelers en trainers vlogen elkaar in de armen. Een feestvierende ploeg blijft een genot om naar te kijken. De Noordwijkers promoveerden dankzij een 1-3 overwinning bij Rohda Raalte naar de Hoofdklasse. Geschiedenis is geschreven aan de Lageweg.

Met een 0-3-voorsprong de return ingaan is altijd een heerlijk gegeven. De koers leek redelijk gelopen, maar toch weigerden beide ploegen om er maar een gezapig potje van te maken. Doelpunten uit een boekje, rode kaarten, gestaakt vanwege het onweer. De wedstrijd tussen Rohda Raalte en SJC was voor het neutrale vermaak al leuk genoeg.

De thuisploeg opende net als in Noordwijk fel. Te fel af en toe. SJC liet zich niet intimideren en bleef rustig voetballen met die marge van drie goals in het achterhoofd. Als een mokerslag voor Rohda Raalte voelde de openingstreffer van Raymond van Heijningen na een half uur spelen. Zijn kiezelharde schot raakte eerst nog de lat, maar ging via de rug van keeper Veldwachter in de goal.

Laatste hoop aan diggelen
Nog geen vijf minuten later schoot Sten Goosen de laatste hoop in de Raaltense hoofden helemaal aan diggelen. Een op een faalde de spits van SJC niet. Een explosie van vreugde was het gevolg. De 0-2 werd gevierd voor de Noordwijkse dugout. De 1-2 vlak voor rust van Lars van Schoot, ook een fraai schot, liet zijn sporen niet achter. Die goal viel weliswaar op een goed moment voor de thuisploeg, maar nog steeds moest Rohda Raalte nog vijf keer scoren om zichzelf te handhaven in de Hoofdklasse.

In de tweede helft bleef de wedstrijd boeiend, maar gingen veel gezichten richting de naderende donkere lucht en het daarmee gepaarde onweer. Toen de eerste klap viel, floot de scheidsrechter gelijk af. Drie kwartier lang lag het spel stil.

De supporters besloten er maar het beste van te maken. John de Bever werd weer uit de kast gehaald en toverde bij elke Noordwijker een lach op het gezicht. De 11 matadoren zaten 100 meter verderop in de kleedkamer, maar zullen het feest in de kantine ongetwijfeld gehoord hebben.

Lijflied van Zethof
Het laatste kwartier werd vooral een feestje voor elke SJC-aanhanger. Een ploeg op de rand van promotie, op weg naar geschiedenis. Rohda Raalte geloofde het wel, en middenvelder Stef van der Zalm maakte het feest nog mooier. Op aangeven van de ingevallen Benji Broekhof kreeg de Noordwijker een niet te missen kans. Van der Zalm schoot vijf minuten voor tijd onberispelijk binnen: 1-3

Na het laatste fluitsignaal bestormden SJC-supporters het veld, werd trainer Kees Zethof op de schouders genomen, werd er met champagne gespoten en het publiek bedankt. De taferelen in de kleedkamer waren misschien nog wel mooier. Het lijflied van Kees Zethof en zijn pupillen werd aangezwengeld: Piano Man van Billy Joel. De oefenmeester gebruikte een bezem als microfoon, de spelers in een kring zittend meezingend.

Een jaar waarin SJC in een achtbaan van emoties werd geslingerd is met de promotie naar de Hoofdklasse op een legendarische manier geëindigd. Nog een keer werd er uit volle borst gezongen dat ze bij SJC voorlopig de lach niet van het gezicht krijgen.

Rohda Raalte – SJC 1-3 (1-2). 31. Van Heijningen 0-1, 35. Goosen 0-2, 42. Van Schooten 1-2, 85. Van der Zalm 1-3

ROOD: 69. De Vissscher (Rohda Raalte)

Bijz: Wedstrijd heeft 45 minuten stilgelegen i.v.m. onweer

SJC: Schelvis, Sloos, Verhoek (80. Van der Klugt), Verweij, Van Duyn, Van Heijningen, Groot (86. Ruigrok), Van der Zalm, Walter, Goosen (70. Broekhof), Al Tamimy

Samenvatting Bollenstreek Omroep


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)