Met zijn aangekondigde vertrek heeft SJC-verdediger Marvin Sloos afgelopen week bij een groot gedeelte van de Noordwijkse achterban voor verbazing gezorgd. De 30-jarige Leidenaar gaat zijn gevoel achterna en kiest volgend seizoen voor iets anders, hoogstwaarschijnlijk weer een club in zijn eigen stad. 

Dat menig SJC-supporter toch verbaasd is over het nieuws van de gedreven rechtsback, is niet verwonderlijk. Sloos kwam drie jaar geleden over van GHC, was vrijwel meteen een vaste waarde en maakte tot nu toe eigenlijk alleen maar hoogtepunten mee in Noordwijk.

,,Ja, dat is ook zo. Het zijn stuk voor stuk prachtige jaren geweest. Het begon met de promotie naar de Hoofdklasse, het jaar daarop haalde we weer meteen de nacompetitie, met twee schitterende wedstrijden tegen Quick en dit jaar staan we natuurlijk al een heel tijdje bovenaan. Dus of we nou dit jaar kampioen worden of niet, het zijn zonder twijfel de mooiste jaren in mijn carrière geweest.”

Mede-vertrekkers
Ondanks alle mooie momenten, ziet Sloos dit jaar als een hoogtepunt. Veel beter gaat het volgens de oud-speler van onder meer FC Boshuizen niet meer worden aan de Lageweg. Al hoopt dat wel en gunt hij het SJC van harte. ,,Er gaan bij ons best wat jongens weg. Dat zijn ook nog eens belangrijke spelers. Jongens als David (Verweij red.) Timo (Ruigrok red.) en Mike (Verhoek red.), die vang je niet zomaar op.”

,,Dat is niet ten nadelen bedoeld van de jongens die wel blijven. Stel we promoveren naar de Derde Divisie dan hadden we het met deze groep volgend seizoen ook knap lastig gehad”, is Sloos z’n logische redenering.

,,Als dat ook een groot gedeelte is van de groep waar je op donderdag een kaartje mee legt of een pijltje mee gooit”

Toch liggen niet alleen de vooruitzichten op het veld ten grondslag aan zijn keuze. ,,Het heeft ook zeker met gevoel te maken. Die jongens die ik net noemde zijn belangrijk in het veld, maar als dat ook een groot gedeelte is van de groep waar je op donderdag een kaartje mee legt of een pijltje mee gooit, dan wordt zo’n gevoel al snel versterkt.”

De laatste factor die heeft meegewogen in de beslissing van de vleugelverdediger is een tegenwoordig steeds vaker terugkerende: zondagvoetbal. Het vrijdags trainen in combinatie met een verre uitwedstrijd op zondag gaat hem steeds minder aan staan. ,,Na je werk op vrijdagavond is dan al een groot gedeelte weg door de training, op zaterdag houd je altijd rekening met het voetballen de volgende dag en op zondag ben je in deze competitie vaak een hele dag kwijt door alle verre reizen. Je houdt eigenlijk geen weekend over.”

Prestatie
Met opgeheven hoofd en een vracht vol mooie herinneringen gaat Sloos dus opzoek naar een nieuwe uitdaging, die hij hoogstwaarschijnlijk dichter bij huis gaat vinden. ,,Al met al is het straks mooi geweest zo. Ik wil zeker nog wel blijven voetballen bij een club waar de ‘prestatie’ belangrijk is. Het kan wel een iets lager niveau worden. Ik heb in ieder geval wat leuke gesprekken gevoerd, maar ik ga rustig beslissen.”

Archieffoto: Johanna Wever.

Bekijk ook: In de Taxi met Willem: Wim Schaap.
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen