,Na afloop van de wedstrijd Noordwijk – AFC zitten een paar spelers relaxed in het zonnetje. Ze hebben zojuist de eerste competitiezege binnengesleept (2-0) en proberen vervolgens nog even te genieten van het prachtige weer.

Een van de hoofdrolspelers heeft zojuist een dijk van een wedstrijd gespeeld: Sonny ten Hoope. Hij kwam afgelopen zomer over van FC Rijnvogels. De back is niet alleen naar Noordwijk gekomen vanwege de club en zijn mooie complex, maar ook vanwege het beperkte perspectief bij zijn vorige vereniging. 

,,Ik voel me hier al vanaf de eerste week thuis en had daarom geen last van zenuwen. Eigenlijk voel ik me hier wel op m’n plek”, opent de nieuwe rechtsback van de Noordwijkers. ,,Het ging vandaag [zaterdag red.] denk ik ook goed. We winnen natuurlijk hier thuis, dat is lekker, en ik hoop dat ik gelijk een goede indruk heb achtergelaten bij de spelers en het publiek. Ik ben in ieder geval blij met m’n eigen prestatie.”

,,Het is meer dat mijn denkwijze over de manier van spelen niet overeen kwam met die van de club.”

Ten Hoope is naar Noordwijk gekomen met een missie. De verdediger voelt het vertrouwen van zijn medespelers en trainers en wil dit graag belonen. In de wedstrijd tegen AFC oogde de verdediger in ieder geval gretig en overtuigend.

Vriendschap
Zowel met als zonder bal maakte hij een overtuigende indruk. Sommige mensen toonden zich verbaasd dat de ex-speler van FC Rijnvogels de overstap maakte naar de streekgenoot, maar zelf heeft Ten Hoope hier een duidelijke verklaring voor:

,,Ik had het niet meer naar mijn zin bij Rijnvogels en ik dacht dat het wel goed voor me zou zijn om een andere stap te gaan maken. Het heeft niks te maken met de groep die we bij Rijnvogels hadden, want ik heb daar na twee jaar een hoop vriendschappen aan overgehouden, maar het is meer dat mijn denkwijze over de manier van spelen niet overeen kwam met die van de club. Dan is het misschien beter om voor een andere weg te kiezen.”

,,Ik wil gewoon m’n eigen eer hoog houden en alles voor Noordwijk geven.”

,,Noordwijk sprak gelijk z’n vertrouwen uit en was duidelijk met wat ze met mij wilden doen. Daar zag ik wel iets in. Hier mag ik vrijer zijn in m’n spel en mag ik veel meer opkomen. Hier hoeft het niet zo terughoudend te zijn.”

,,Dat soort zaken hebben te maken met mijn overstap hier naar toe. Ik ben het vorig seizoen meerdere malen niet eens geweest met de keuzes van de trainer. Ook dat is een van de redenen dat ik voor mezelf zoiets had van: hier is het wel klaar.”

Duidelijkheid
Het sportieve aspect is dus niet het enige argument van Ten Hoope geweest om De Kooltuin te verlaten. De rechtsback had het gevoel dat er om sommige keuzes omheen werden gedraaid. Ook de uitleg van trainer Hein van Heek, waarom sommige spelers niet speelden, was volgens de verdediger onduidelijk. De Haarlemmer was het daarom, na een periode van twee jaar, zat in Katwijk.

,,Er werden gewoon keuzes gemaakt die volgens mij niets te maken hadden met mij en Bright Ampong, want ik denk dat wij prima samen op de rechterflank konden spelen.”

Confrontatie
Volgende week staat FC Rijnvogels – Noordwijk op het programma en keert Ten Hoope terug op De Kooltuin. Op revanche is de verdediger niet uit, maar hij steekt niet onder stoelen of banken dat hij met een naar gevoel is vertrokken bij de Vogels. De wedstrijd van volgende week heeft voor de verdediger in ieder geval de nodige betekenis en dat wil hij laten zien ook.

,,Ik wil gewoon m’n eigen eer hoog houden en alles voor Noordwijk geven. Ik hoop natuurlijk wel dat we daar volgende week een mooi resultaat wegslepen. Het zal wel leuk zijn om sommige jongens weer te zien. Ik wil daar een mooie wedstrijd spelen en ik hoop dat we aan het einde drie punten hebben.”

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom